Călărași. Zilnic, aproximativ 100 de polițiști vor acționa în teren pe toată durata minivacanței de 1 Iunie și Rusalii.

4 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași. Zilnic, aproximativ 100 de polițiști vor acționa în teren pe toată durata minivacanței de 1 Iunie și Rusalii.

ÎN SIGURANȚĂ, DE 1 IUNIE ȘI RUSALII

Zilnic, aproximativ 100 de polițiști vor acționa în teren pe toată durata minivacanței de 1 Iunie și Rusalii.

Principalul obiectiv al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în perioada 1 – 5 iunie a.c., este acela de a asigura ordinea și liniștea publică, astfel încât cetățenii să fie în siguranță.

În teren vor fi polițiști de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică, iar în cazul unor situații deosebite, luptătorii de la acțiuni speciale sunt pregătiți să intervină. 

Polițiștii de la ordine publică vor preveni și combate faptele antisociale.

Polițiștii rutieri se vor afla în teren pentru a fluidiza traficul rutier pe principalele drumuri naționale și județene, iar pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudini prudente în trafic, vor acționa cu aparate radar în întreg județul.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, iar structurile de poliţie transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în trenurile de călători, stațiile și triajele de cale ferată.

Mâine, 1 iunie, suntem în parcul Dumbrava, din municipiul Călărași, vă asteptăm alături de noi să sărbătorim împreună Ziua Internațională a Copilului.

Recomandăm tuturor cetățenilor să adopte o conduită preventivă și să respecte indicațiile și măsurile legale ce au ca scop protejarea sănătății, vieții și a bunurilor.

De asemenea, să circule prudent și să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice, polițiștii vor acționa în teren pentru depistarea celor care conduc sub influența alcoolului sau substanțelor interzise.

Înainte de a pleca la drum, recomandăm tuturor șoferilor să se intereseze de situația traseului pe care urmează să se deplaseze. Informații în timp real despre trafic pot fi găsite pe secțiunea Infotrafic a siteului oficial al Poliției Române.

Pe autostradă, păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din față, schimbați banda de circulație doar după ce v-ați asigurat temeinic și ați semnalizat intenția. Sunt interzise: oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă!

Dacă mergeți la evenimente publice, când parcați autoturismul, nu lăsaţi în interior genţi, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor!

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă expuneţi bunurile de valoare, deoarece, printre amabili şi binevoitori, puteţi întâlni şi persoane rău intenționate!

Dacă lipsiți de acasă o perioadă mai lungă, nu postați pe rețelele de socializare locul în care vă aflați, pentru a nu furniza informații hoților din locuințe.

Noi suntem la datorie în această periodă! În caz de nevoie, nu ezitați să ne cereți ajutorul sau să apelaţi 112 – Apelul Unic de Urgenţă!