Călărași. Tâlharii săltați de polițiști sunt bine. Unul este în arest preventiv iar cel minor acasă…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași. Tâlharii săltați de polițiști sunt bine. Unul este în arest preventiv iar cel minor acasă…

La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 00:00, pe strada Rocadei, din municipiul Călărași, două persoane au agresat fizic un tânăr și i-au sustras suma de 50 de lei și un telefon mobil.

Ca urmare a cercetărilor desfășurate cu operativitate, la data de 28 iunie a.c., polițiștii au identificat autorii, aceștia fiind un bărbat, de 34 și un tânăr, de 14 ani, din municipiul Călărași.

Față de aceștia a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, urmând să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

La data de 29 iunie a.c., instanța de judecată a dispus măsura arestului preventiv pe o perioadă de 30 zile față de bărbatul, de 34 de ani, iar față de tânărul, de 14 ani, măsura arestului la domiciliu.

Măsura arestării preventive poate fi luată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, în cursul urmăririi penale, de către judecătorul de cameră preliminară, în procedura de cameră preliminară, sau de către instanţa de judecată în faţa căreia se află cauza, în cursul judecăţii, numai dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit o infracţiune

foto: aarc.ro/ Dana Medar