Călărași: REBU continuă instalarea de platforme pilot cu cartele în municipiu. Iată unde…VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: REBU continuă instalarea de platforme pilot cu cartele în municipiu. Iată unde…VIDEO

Marți, 23 iulie a.c., societatea REBU S.A a continuat la Călărași instalarea a celei de a doua platforma pilot, care ar trebui să îmbunătățească modul de colectare a deșeurilor menajere și reciclabile, conform Legii nr. 31/2019 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului României nr. 74/2018 pentru modificarea și completarea Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor.  

Operatorul de salubritate REBU SA a mai pus la dispoziția călărășenilor  două platforme pilot închise cu cartele, una dintre acestea fiind cea de pe strada Stejarului (blocuri D) și cealaltă pe strada Belșugului (zona blocului M20). Urmează ca REBU să mai realizeze două astfel de platforme, după care este rîndul Primăriei Călărași de a realiza două, a precizat directorul general REBU, dl. Liviu Birău. Platforma 31  inaugurată astăzi este amplasată pe strada Stejarului în spatele supermarket Penny 1, și deservește blocurile D6 sc. 1-5, D23 sc 1A, 1B, 2A, bloc D25 sc. 1-3 și  D26 sc. 1-4. Cu această ocazie conducerea REBU prin dl. Liviu Birău și Răzvan Sauciuc au prezentat cetățenilor modul de folosire a platformei și modalitățile de reciclare a deșeurilor menajere, modul de colectare a acestora.

Inaugurarea a avut loc în prezența viceprimarului Viorel Ivanciu și a directorului Direcției Tehnice a Primăriei ing. Gheorghe Marian. Viorel Ivanciu  descris preocupările Primăriei de a mai suplimenta numărul de astfel de platforme în care nu mai pot pătrunde căutătorii în tomberoiane ci numai proprietarii apartamentelor din blocurile deservite. Primăria Călărași va mai monta 2 astfel de platforme în locații stabilite prin consultare publică. Totodată va continua activitatea Poliției locale de a sancționa aruncarea gunoaielor în locuri nepermise.

Noile platforme de colectare selectivă beneficiază de închidere cu cartele, iar alimentarea cu energie electrică se face cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Zona este monitorizată video. Locuitorii din blocurile arondate la cele două platforme sunt rugați să depoziteze deșeurile numai în containere, în mod selectiv. Astfel, deșeurile reciclabile (hârtie, carton, plastic, ambalaje metalice) trebuie să fie presate, curate și fără lichide. Cetățenii care nu au putut fi găsiți la domiciliu pentru predarea cartelei de acces pentru aceste platforme sunt așteptați la casieria REBU.