Călărași: Primarul Marius Dulce cere înființarea unei noi echipe de handbal…VIDEO & Proiect de hotărâre

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Primarul Marius Dulce cere înființarea unei noi echipe de handbal…VIDEO & Proiect de hotărâre

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu local al mun. Călărași din 25 martie 2021, primarul Marius Dulce a introdus la pct. 19 Proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Călăraşi cu judeţul Călăraşi şi Serviciul Public Spaţii Verzi, în vederea constituirii Asociaţiei Handbal Club Dunărea Călăraşi 2021.

 VIDEO. Cum au votat consilierii locali înființarea unei noi echipe de handbal…

Marius Dulce: Nu este numai dorința mea, ci a multor călărășeni care doresc ca handbalul să continue în mun. Călărași. Nu renunțăm la handbal. În locul fostei Asociații vrem să înființăm o alta. Vrem să dăm valoare acestui sport pentru tinerii călărășeni în special. Vrem să investim în performanță pentru că municipiul nostru merită să continue tradiția.

Marius Dulce, acum 3 săptămâniDupă ce am preluat mandatul de primar, am primit a doua zi un telefon…Ce ne facem cu handbalul. Situația era tristă. 2 luni salariile erau neplătite iar 7 miliarde lei vechi erau datorate unui sportiv dat afară de conducerea clubului prin dec. 2019…Conturile erau poprite. Sumele ce puteau fi virate către club ajungeau de fapt către datoriile câștigate în Instanță. Erau datorii de 15 miliarde către jucători și alte 3,5 miliarde datorii la Stat. Legea nu ne permite finanțarea în astfel de situații. Am cerut în Instanță insolvența și reorganizarea…Instanța a apreciat ca să facem plățile. Am ajuns în situația de astăzi când trebuie să declarăm falimentul clubului AHC Călărași. Nu vom renunța la handbal. Am discutat cu dl antrenor și vom face o reorganizare, pentru că ne permite legislația. Vom înființa altă echipă de handbal cu care vom juca în divizia B, cu perspective viitoare de divizia A.  Am plecat cu un buget inițial de 2,5 mil. lei și putem să finanțăm până la 3 mil. lei dacă ajungem în divizia A. Suma ne ajunge să finanțăm handbalul călărășean după o anumită perioadă de timp…L-am delegat pe dl secratar și pe dl director pentru că în perioada aceasta legislația ne permite să înființăm o altă societate și să plecăm la drum cu o echipă în divizia B.

De menționat intervențiile consilierilor PSD din sală care au cerut ca în viitoarea echipă de handbal să fie promovați tinerii călărășeni și nu străinii, să se facă investiții în tineri care să reprezinte Călărașiul și nu în mercenari foarte bine plătiți aduși din alte țări…