Călărași. Primarul Marius Dulce anunță că lucrările la Faleză/ promenadă sunt executate 70%

7 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași. Primarul Marius Dulce anunță că lucrările la Faleză/ promenadă sunt executate 70%
Un proiect important pentru administrația Marius Dulce este și proiectul comun cu administrația municipalității Silistra de realizare a unei faleze / promenade. Primarul Dulce a anunțat astăzi 8 noiembrie că stadiul fizic de realizare este undeva la cca. 70%. Au fost probleme mari create de inundații, de consolidarea malurilor de realizare a intrării în Gara fluvială, a terasamentelor. Cele mai mari probleme pentru constructor nu a fost pandemia ci creșterile de prețuri la materialele de construcții.
În prezent se lucrează la consolidări suplimentare ale malului pentru a rezista ploilor abundente și inundațiilor. S-a executat o rampă pentru celebrul autobuz amfibie dar trebuie realizat și un ponton, pentru că bulgarii nu sunt de acord cu deplasarea cu autobuzul ci au achiziționat un catamaran electric. Zona va avea legătură cu parcul central dar și cu zona șoselei către zona Chiciu. Va integra complexul de pregătire al canotorilor, și se va învecina cu portul turistic dar și cu un parc acvatic construit indoor dar și outdoor.
Constructorul crede că proiectul va ajunge în decembrie 2023 undeva la 80% deși  pe 31 decembrie trebuie finalizat.
𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬 𝐃𝐮𝐥𝐜𝐞, 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢: “Lucrările în cadrul acestui proiect, cunoscut în rândul călărășenilor sub numele de Promenada, sunt realizate potrivit estimărilor constructorului în proporție de 70%. Până la finele acestui an, avem promisiunea că acest procent va ajunge la 80 – 85%.. Prin intermediul acestei investiții încercăm să punem mai bine în valoare potențialul turistic al Brațului Borcea.”
◾️ Liderul acestui proiect este Consiliul Judeţean Călăraşi, în timp ce Municipiul Călăraşi şi Municipalitatea Silistra (Bulgaria) au calitatea de parteneri.
 𝐀𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢:
◾️ execuția de lucrări de apărare de mal stâng al Brațului Borcea pe toată lungimea promenadei și a aleilor pietonale (aproximativ 350 ml)
◾️ construcția gării fluviale (din metal și sticlă) și a pontonului
◾️ amenajări exterioare (mobilier urban)
◾️ asigurarea utilităților
Contractul de finanțare a fost semnat pe 29 martie 2019. Contractul de execuție lucrări, în valoare de 23.078.171,44 lei (27.463.024,01 lei cu TVA), a fost semnat pe 03.11.2021.