Călărași: Primăria și ADR Sud Muntenia au semnat pentru finanțarea a 2 proiecte. VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Primăria și ADR Sud Muntenia au semnat pentru finanțarea a 2 proiecte. VIDEO

Astăzi  23. 12.2020 le sediul Primăriei Călărași, primarul Marius Dulce și directorul ADR Sud Muntenia  Liviu Mușat au semnat două contracte cu finanțare europeană prin Programul Operațional Regional. Unul se referă la construirea unui  Cămin pentru 63 de copii și are o valoare de 1 mil. euro și cel de al doilea se referă la modernizarea corpului B la Liceul Agricol Sandu Aldea din Călărași de cca. 620 000 euro. Ambele proiecte sunt rezultatul muncii unei echipe din Direcția de dezvoltare a precizat primarul Dulce începând cu anul 2015.

VIDEO

Liceul Sandu Aldea din Călărași are o promovabilitate de cca 30% și componenta tehnologică a dispărut din denumirea acestui liceu care poartă de acum numele de… agricol. Modernizarea liceului presupune continuarea tradițiilor locale pentru dezvoltarea specializărilor din domeniul agriculturii și construirea unei piste destinată învățării conducerii tractorului dar și repararea șarpantei corpului B. Corpul A nu poate suferi vreo reabilitare fiind înregistrat ca și monument istoric… a spus primarul Dulce.

Discuțiile cu conducerea Inspectoratului Școlar relevă faptul că atenția primăriei trebuie să se îndrepte și către școlile nr 7 și 9 dar și fostei locații a liceului care cândva purta numele…Nicolae Bălcescu. Marius Dulce a asigurat pe călărășeni de bunele sale intenții și continua preocupare pentru a răspunde problemelor ridicate de călărășeni. Și Liviu Mușat a asigurat de o deschidere a ADR Sud Muntenia pentru accesarea de proiecte de către Primăria Călărași și a justificat oportunitățile pentru dezvoltare de care ar putea beneficia municipiul prin deschiderea unor linii de finanțare, altele decât cele locale. Marius Dulce și-a reconfirmat intenția de bună colaborare cu presa, răspunzând unor întrebări referitoare la administrarea municipiului și preocupări ale sale către viitor. El a avut un mesaj de La Mulți ani la adresa călărășenilor, dorindu-le un viitor mai bun și asigurându-i de corecta implicare a instituției ce o conduce.

Privind proiectele destinate educației, Primăria Municipiului Călărași a mai semnat în luna septembrie 2020 contracte de finanțare europeană ce vizează infrastructura școlară. Este vorba de contractul pentru proiectul ”Modernizarea, reabilitarea şi echiparea Liceului Danubius, Călăraşi”, cu o valoare (integral eligibilă) de 0,494 milioane de euro (2,395,366.62 lei), cu o cofinanțare de doar 2 la sută din bugetul local.

Cu acești bani nerambursabili, proiectul și-a propus/ este în derulare reabilitarea corpurilor C3 și C6 prin următoarele lucrări:
• Reparații tencuieli;
• Gletuire și vopsitorii lavabile pereți;
• Desfacere și înlocuire finisaje pardoseală;
• Desfacere și înlocuire tâmplarie interioară și exterioară;
• Reabilitare instalații termice, electrice și sanitare;
• Termohidroizolarea acoperișului tip terasa a corpului cu înălțimea P+2E.

Totodată, prin proiect se vor echipa atelierele existente cu diverse echipamente și utilaje care să respecte standardele de calitate pentru funcționarea optimă a orelor de practică. Lucrările de execuție sunt estimate să dureze 12 luni, respectiv până în sept. 2021.

În ultimii ani, Primăria Municipiului Călărași a atras sume importante din fonduri europene 6,292 milioane euro pentru școli,  astfel:
-reabilitare și modernizare Liceu Dan Mateescu (finalizat)
-reabilitare termică Liceul Teoretic Mihai Eminescu (în execuție)
-reabilitare termică GPP Țara Copilăriei (achiziție lucrări în derulare)
-reabilitare termică Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu (achiziție lucrări în derulare)
-construcție sală de sport Școala 7 (estimare începere lucrări noiembrie 2020)
-reabilitare infrastructură GPP Step by step (contract semnat 26 august 2020)
-modernizarea , echiparea și reabilitarea Liceului Danubius (contract semnat 18 septembrie 2020).