Călărași. Primăria s-a asociat cu municipii situate pe Dunăre. Iată de ce…

8 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași. Primăria s-a asociat cu municipii situate pe Dunăre. Iată de ce…

 

Primăria Călărași dorește valorificarea patrimoniului local prin educație și acțiuni comunitare

Vineri, 16 aprilie 2021, Primăria Municipiului Călărași a fost gazda unei întâlniri preliminare de prezentare a proiectului DANUrB+ (DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage), organizată de Facultatea de Urbanism – UAUIM în parteneriat cu Asociația pentru Tranziție Urbană – ATU.

La această întâlnire au participat Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, Florin Rădulescu – Serviciul Municipal pentru Promovarea Patrimoniului Local – Muzeul Municipal Călărași și reprezentanți ai consorțiului, Angelica Stan, Mihaela Hărmănescu și Sorin Manea (Facultatea de Urbanism, UAUIM) și Andra-Mitia Dumitru (ATU). Municipiul Călărași este partener strategic asociat consorțiului acestui proiect, alături de alte municipalități situate pe Dunăre, atât din țară cât și din străinătate.

Temele dezbătute au vizat modalitatea de implicare a actorilor locali din Călărași și dezbaterea oportunităților de colaborare ce ce pot fi dezvoltate în etapele ulterioare ale proiectului DANUrB+, proiecte legate de valorificarea patrimoniului local, educație și acțiuni comunitare. De asemenea, echipa consorțiului, însoțită de domnul Florin Rădulescu a făcut o documentare în oraș pentru viitoarele proiecte.

Universitatea de Arhitectură și Urbanism, prin Facultatea de Urbanism, începând cu 1 iulie pentru o perioadă de 30 luni, este partener și coordonatorul pachetului educațional în cadrul proiectului DANURB+, coordonat de Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta BME din Budapesta. Consorțiul este format din 17 parteneri FEDR, între care și UAUIM, 2 parteneri IPA și 23 parteneri strategici asociați din 6 țări.

Evenimentul a avut loc după  evaluarea proiectelor și lucrărilor studenților în urma finalizării semestrului de iarnă desfășurate în cadrul proiectului DANURB +. Atât studenții din ciclul I al licenței, cât și de master au participat și au realizat proiecte interesante. Subiectele la care au trebuit să răspundă au fost concepute de profesorii titulari ai UAUIM, sub coordonarea echipei DANURB +, răspunzând obiectivelor de cercetare ale proiectului. Chiar dacă suntem încă sub restricțiile impuse de situația pandemică, Giurgiu și Călărași ca cele 2 orașe pilot ale echipei UAUIM din cadrul DANURB + au fost fost vizitate individual sau în grupuri mici atât de studenți, cât și de profesori, completând astfel informațiile obținute prin cercetare de birou. În plus față de profesorii coordonatori, atât membrii echipei DANURB +, cât și reprezentanți ai municipalităților orașelor cu studii de caz au participat la o parte din prezentările proiectelor susținute de studenți