Călărași: Primăria a oferit strigăte, întuneric și disconfort gratis. La cel mai dezagreabil spectacol de Revelion de după Revoluție. VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Primăria a oferit strigăte, întuneric și disconfort gratis. La cel mai dezagreabil spectacol de Revelion de după Revoluție. VIDEO

Sute de cetățeni s-au adunat în Piața Prefecturii pentru a sărbători trecerea dintre ani, fără a ști ce bășcălie le-a pregătit în acest an Primăria mun. Călărași. Pentru a pregăti Marea Bășcălie a trebuit ca strada Sloboziei să fie închisă cu garduri metalice și autovehiculele Poliției locale. Iluminatul public a fost oprit în zona kilometrului zero și în zona scenei pentru a pune în valoare penibilul: o prestație jalnică. Scena acoperită cu un cort identic cu cel spoitoresc sub care au fost găzduiți comercianții de la Piața Mare, după demolarea acesteia era sprijinită  la bază cu 2 bazine tip IBC de câte 1 metru cub, pline cu apă. În spate clădirea aflată în ruine a Prefecturii cu care ne-am obișnuit…Întuneric și fețe de masă tricolore atârnate între stâlpi (probabil de vor atârna și de Bobotează și de Paște).

Sonorizarea, a contribuit la disconfortul creat de întuneric. Așa zisul spectacol realizat de Primăria Călărași a început la orele 22.50. Până atunci cetățenii au fost obligați să asculte o bubuială de nesuportat de la boxe, prin prezentarea de  muzică techno și heavy metal. Strigătele, țipetele, vocalizele unor indivizi aduși ca să își prezinte un simulacru de spectacol, ascunși printre nori de abur au uluit publicul asistent. Oamenii străzii s-au bucurat și ei de minunea adusă de Primărie: au urmărit totul de pe bănci lângă o sticlă de alcool.

Bășcălia oferită de Primăria Călărași la așa zisa organizare de Revelion a atins cotele maxime. Risipa de bani publici a fost încă o dată constatată de călărășeni. Iată ce lasere și mașini de fum s-au oferit de SC PROIECTII PE APA SRL, din Târgu Jiu. Lipsa iluminatului public a descris condițiile comparabile cu cele de după război.

La mulți ani! ❤

Publicată de Cu lumea-n cap prin Călărași pe Luni, 31 decembrie 2018

Spectacolul cu artificii prezentat de Primărie ca fiind o realizare a acestora a fost de fapt o minciună. Focurile de artificii au fost organizate de Hotel Călărași, pe cheltuiala acestuia. Nu știm ce artificii decontează probabil Primăria Călărași, care artificii aflate pe afișul cu care a dorit să ne prostească…. Cert este un singur lucru. Închirierea scenei aduse ar putea costa câteva sute de milioane. Primăria Călărași nu a fost capabilă să își achiziționeze o scenă pentru spectacole în aer liber și de aceea anual, de mai multe ori se risipesc sume imense pe închirierea unei astfel de scene. Condițiile medievale oferite de Primărie rezultă din fotografii…Mulți dintre cei prezenți au apreciat că nicăieri în țară, în orce alt municipiu nu se putea organiza un Revelion atât de defectuos. Lipsa primarului, a aleșilor locali printre oameni, lipsa unui discurs din partea lor au arătat scârba ce o poartă de fapt alegătorilor – au dorit să sublinieze unii cetățeni, arîtând cât de anormal se poartă politicienii locali față de cei din alte municipii.

Spectacolul, de fapt bășcălia pe bani publici a durat o oră și 10 minute, începând la ora 22.50 și terminându-se la ora 00.00. Călărășenii în vârstă au apreciat drept o mizerie de spectacol, oferit în întuneric în condiții similare oferite după al doilea război mondial. Sonorizarea a fost apreciată de Corina, prestatoarea de momente vocale acompaniate muzical, drept comparabilă cu a anilor 1992…Ambientarea oferită de gherete, de fapt de niște cotețe din lemn unde se vindeau vin fiert, gogoși și floricele au deranjat pe mulți călărășeni. Oare câți bani publici s-au cheltuit pentru caterinca asta?