Călărași: Primăria în imposibilitate de a asigura plata indemnizațiilor de handicap?

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Primăria în imposibilitate de a asigura plata indemnizațiilor de handicap?

Surse de presă afirmă că Primăria mun. Călărași ar fi în incapacitate de plată a indemnizațiilor de handicap. Ca atare s-ar fi dispus analiza unor măsuri de plată a acestora cum ar fi realizarea de economii prin reducerea salariilor personalului Primăriei Călărași sau chiar disponibilizări de personal. Primăria Călărași ar trebui conform legii să aibă încadrat la o populație de 60 000 locuitori, rezultată de la ultimul recensământ …vreo 120 salariați. În realitate s-au încadrat vreo 196 salariați doar în aparatul Primăriei, majoritatea fiind rude ale conducerii Primăriei, sau tot felul de relații. Tot sursele de presă arată că un număr îngrijorător de mare a fost încadrat și la Servicii ale Primăriei, cu ar fi Spații verzi, Cimitire, Adăpostul pentru câini. Datoriile mari ale Primăriei aduc, arată sursele de presă, neputința acesteia de a achita plățile unor servicii sau lucrări locale, contractate. Au fost indicate faptul că nu s-au achitat la timp lucrările pentru deszăpezire sau lucrările de înlocuire a rețelei de apă pe strada Sloboziei. În aceste condiții unii întreprinzători sunt puși în situația de a nu achita salariile la timp sau alte datorii legate de carburanți, închirieri utilaje, etc.

În lipsa banilor Primăria este interesată de un  Proiect de hotărâre privind concesionarea prin licitație publică a serviciului pentru realizare, administrare, întreținere şi exploatare a sistemelor de canalizații subterane pentru rețelele de comunicații prin cablu în municipiul Călărași. Un alt Proiect de hotărâre se referă la acordarea normei de hrană personalului din cadrul Direcţiei Poliţia Locală Călăraşi. Nu este un secret faptul că primarul Daniel Ștefan Drăgulin a depus numai anul trecut 266 proiecte. Multe dintre acestea au finanțare suspectă, necesitînd sume mari de bani pe care primarul spune că le-ar avea disponibile deși nu a prezentat vreodată vreun document din care să rezulte finanțarea unor lucrări impoirtante promise călărășenilor cum ar fi Piața Centrală Agroalimentară, bdul Nicolae Titulescu sau str. Grivița. Comunicarea cu Instituția Primăriei este tot mai defectuoasă, aceasta nu a realizat anul trecut sau până în prezent vreo Conferință de presă lunară, așa cum prevede legea 544/2001 – pentru informarea corectă a cetățenilor. În aceste condiții informațiile de presă sunt sursele…

Așteptăm cu interes punctul de vedere al Primăriei Călărași pe care promitem că îl vom publica integral.