Călărași: Polițiștii verifică pe samsarii și pe producătorii din Piața Mare. VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Polițiștii verifică pe samsarii și pe producătorii din Piața Mare. VIDEO

Nr. 298 din  24 august 2018

 

BULETIN DE PRESĂ

 

Polițiștii continuă acțiunile în piețe, târguri și oboare

În urma unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din piețe, târguri și oboare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 46.000 de lei.

La data de 23 august a.c., polițiștii au desfășurat o acțiune ce a vizat modul de achiziție și comercializare a produselor alimentare destinate consumului populației care erau oferite spre vânzare.

 

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 46.500 de lei.

Din totalul amenzilor, 3 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 1 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodată, au fost ridicați în vederea confiscării suma de 1.373 de lei, reprezentând alimente expuse la vânzare, fără documente legale de proveniență (carne, legume și fructe).

 

Exemplu:

 

O societate comercială a fost sancționată contravențional cu suma de 20.000 lei, întrucât ar fi fost depistată oferind spre vânzare produse din carne, fără a deține documente de proveniență.

Totodată, au fost ridicați în vederea confiscării 700 de lei, reprezentând sume provenite din vânzarea alimentelor sus-menționate.

Cetățenii au fost întrebați despre utilitatea controlului Polițiai mun. Călărași în piețe. Ei ar vrea controale mai dese și îndreptate către cei care se ocupă cu contrabanda adevărată de legume, fructe și zarzavaturi. Lumea nu ratează ocazia să spună cine sunt hoții adevărați… VIDEO