Călărași: Polițiștii saltă un bețivan adormit la volan după accident. La Frumușani este depistat altul…

9 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Polițiștii saltă un bețivan adormit la volan după accident. La Frumușani este depistat altul…

 

La data de 30 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier aflându-se în verificarea unei sesizări cu privire la identificarea unui autoturism abandonat în afara părții carosabile și care prezenta avarii, au depistat la volan un bărbat în vârstă de 34 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,13 mg/l alcool în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești au oprit pentru control pe DN 4, în interiorul localității Frumușani, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Greaca, județul Giurgiu. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,41 mg/l alcool în aerul expirat.

Cei în cauză a fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celor doi bărbați, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.      

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g./l. alcool pur în sânge (0,40 mg./l. în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație.