Călărași. Polițiștii nu se opresc din amendat populația pentru a combate pandemia

4 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași. Polițiștii nu se opresc din amendat populația pentru a combate pandemia

MISIUNI ȘI CONTROALE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA EFECTELOR PANDEMIEI DE COVID-19

Ieri, 19 septembrie a.c., au continuat acțiunile desfășurate de personalul MAI, la nivelul județului Călărași, în contextul situației epidemiologice provocate de virusul SARS-CoV-2.

Forțele de ordine au fost angrenate în acțiuni punctuale de control, efectuând verificări la 72 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 598 de obiective de interes și 542 de autovehicule destinate transportului de persoane.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 2.719 persoane și au fost aplicate 17 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, pentru nepurtarea măștii de protecție.

 

De asemenea, în vederea respectării măsurii de siguranță polițiștii au controlat 1.565 de persoane, dintre care 1.098 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 467 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent la datorie, pe raza întregului județ.