Călărași: Polițiștii locali își fac datoria la Festivalul Internațional Hora Mare, și nu numai. Iată cum…

12 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Polițiștii locali își fac datoria la Festivalul Internațional Hora Mare, și nu numai. Iată cum…

Efectivele Poliției locale Călărași au fost mobilizate începând din week-end pentru îndrumarea circulației aglomerate din zona Oborului Călărași, La Festivalul Rromilor și în continuare la Festivalul Hora Mare în perioada 12 – 18 august. Tot ei, alături de jandarmi, pompieri și Poliția municipală vor asigura și buna desfășurare a Zilelor Marinei pe 15 august. Aflăm de la directorul Poliției locale Anghel Daniel că efectivele sunt bine repartizate în zonele aglomerate în patrule pedestre, pentru a asigura ordinea publică dar mai ales pentru a îndruma circulația rutieră din zonele desfășurării spectacolului dar și pe itinerariile aglomerate de defluire a cetățenilor spre domicilii.

Polițiștii locali au acționat pentru controlul legalității faptelor de comerț desfășurate și menținerea unui climat de ordine publică și siguranță a participanților la festivalul internațional. Un exemplu pozitiv dintre multe care se pot enumera este predarea în noaptea  de 12/13 august a unui portofel pierdut aparținînd numitului Șandru Aurel,  de către agenții de poliție Dumitru Silviu și Teodor Andrei – persoanei în cauză. Acesta era plin cu bani, carduri, documente auto și de identitate și a fost restituit proprietarului.

 

Poliția locală face apel la cetățeni pentru a se respecta indicațiile agenților de circulație și măsurilor indicate de polițiști, precum și normele de conduită socială. Pentru sesizări, la numărul de telefon 0242 313525, dispeceratul de Poliție locală asigură preluarea reclamațiilor de la cetățeni și luarea măsurilor legale.