Călărași: Polițiștii continuă acțiunile pentru siguranța cetățenilor

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Polițiștii continuă acțiunile pentru siguranța cetățenilor

Dosar penal pentru depozitarea necorespunzătoare a îngrășămintelor

Polițiștii desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal față de administratorul unei societăți comerciale care a depozitat în condiții necorespunzătoare îngrășăminte chimice.

 La data de 16 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au desfășurat un control pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor la protecția mediului.

 Astfel, în urma verificărilor efectuate a fost depistat un bărbat, de 49 de ani, din comuna Chiselet, județul Călărași, care în calitatea de administrator ar fi depozitat în condiții necorespunzătoare 4.500 de kg de îngrășăminte chimice.

 În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate.

 

Polițiștii continuă acțiunile pentru siguranța cetățenilor

 

Polițiștii din cadrul  Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au constatat 2 infracțiuni și au aplicat sancțiuni în valoare de peste 56.000 de lei în urma unor controale efectuate în județul Călărași.

La data de 16 aprilie a.c., polițiștii au desfășurat o acțiune de verificare și control pentru identificarea și sancționarea agenților economici, persoane juridice sau fizice care încalcă prevederile legale privind comercializarea mărfurilor, întocmirea documentelor sau comercializarea de mărfuri contrafăcute.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 56.200 de lei.

 Din totalul amenzilor, 4 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 1 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, 3 conform H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare și pentru siguranța alimentelor și 1 la alte acte normative.

Au fost ridicate în vederea indisponibilizării 200 articole de îmbrăcăminte și 480 de litri de ulei de floarea soarelui, în valoare de 8.000 lei.

Totodată, a fost confiscată suma de 713 lei, reprezentând contravaloarea a 51 kg legume și fructe pentru care nu s-au întocmit documente justificative cu ocazia vânzării, precum și 25 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute.

Alături de polițiști în activitățile de control au fost implicați și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călărași.

 

 

Reținut de polițiști pentru violență în familie

 

Un bărbat bănuit de violență în familie a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Călărași.

La data de 16 aprilie a.c., polițiștii au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Călărași, județul Călărași, care pe fondul unui conflict spontan și-ar fi agresat fizic soția la data de 15 aprilie a.c..

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, față de acesta fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Totodată, a  fost emis ordinul de protecție provizoriu conform Legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

 

***

VIOLENŢA ÎN FAMILIE SE MANIFESTĂ SUB URMĂTOARELE FORME:

  • violența verbală adresarea printr-un limbaj jignitor, brutal, precum utilizarea de insulte, amenințări, cuvinte și expresii degradante sau umilitoare.
  • violența psihologică impunerea voinței sau a controlului personal, provocarea de stări de tensiune și de suferință psihică în orice mod și prin orice mijloace, violență demonstrativă asupra obiectelor și animalelor, prin amenințări verbale, controlul vieții personale, acte de gelozie, constrângeri de orice fel.
  • violența fizică –vătămarea corporală ori a sănătății prin lovire, îmbrâncire, trântire, tragere de păr, înțepare, tăiere, ardere, strangulare, mușcare, în orice formă și de orice intensitate, prin otrăvire, intoxicare, precum și alte acțiuni cu efect similar.
  • violența sexuală agresiune sexuală, impunere de acte degradante, hârțuire, intimidare, manipulare, brutalitate în vederea întreținerii unor relații sexuale forțate, viol conjugal.
  • violența economică interzicerea activității profesionale, privare de mijloace economice, inclusiv lipsire de mijloace de existență primară, cum ar fi hrană, medicamente, obiecte de primă necesitate, acțiunea de sustragere intenționată a bunurilor persoanei, interzicerea dreptului de a poseda, folosi și dispune de bunurile comune, control inechitabil asupra bunurilor și resurselor comune, refuzul de a susține familia, impunerea de munci grele și nocive în detrimentul sănătății, inclusiv unui membru de familie minor, precum și alte acțiuni cu efect similar.