Călărași: Poliția locală descinde în localurile publice ce deranjează pe conducerea Primăriei?

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Poliția locală descinde în localurile publice ce deranjează pe conducerea Primăriei?

Amenzile de multe zeci de milioane de lei vechi au rolul de a închide activitatea unor baruri. Altele sunt lăsate în pace…

Prin Legea nr. 15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun sunt stabilite unele măsuri privind prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun, prin interzicerea completă a fumatului în toate spațiile publice închise. 

Pe raza mun. Călărași, conducerea Poliției locale ne informează că repetat se fac descinderi ale acesteia în localuri publice aparținând Class-Lounge, Ruta 66 și Hestia. Clienții arată maniera în care polițiștii locali intervin în zilele de week-end, atunci când localurile sunt aglomerate pentru a aplica amenzi, indicând practici polițienești abuzive. Înțelegem că polițiștii locali au mirosul foarte fin dar de unde provine mirosul de fum dacă pe mese nu sunt găsite resturi de țigări sau scrumiere…spune V.C. Acesta indică cum polițiștii intră furioși și legitimează persoane aflate la mese, amenințându-i sub sancțiunea amenzilor mari și cu reținerea lor. Care este gravitatea faptelor comise întreabă consumatorii revoltați? Are Poliția locală un plan de amenzi sau ea trebuie să descindă acolo unde conducerea Primăriei indică anume? Răspunsul vine din gura directorului Anghel Daniel, șef al Poliției locale care confirmă că doar 3 societăți comerciale tip restaurant bar sunt verificate. Și restul? Sunt sub oblăduirea cuiva? Se plătesc taxe de protecție pentru ca restul de zeci de restaurante, cârciumi sau baruri din oraș să nu fie deranjate. Asta spun călărășenii scârbiți de această activitate a Poliției locale din Călărași.

Oamenii indică revoltați cafenele unde adolescenții fumează legale, nestingheriți, locații unde se droghează mereu. Acolo trebuie orientată munca de poliție nu la baruri selecte de cartier – spun oamenii. Ineficiența Poliției locale este arătată de oameni cu degetul: nici în acest an nu au putut controla nuníle de rromi care au produs disconfort repetat călărășenilor. Mulți polițiști locali sunt de decor, nu au vreo activitate utilă comunității spun oamenii indicând că aceștia nu îndrumă circulația rutieră la intersecțiile aglomerate, nu intervin cu operativitate în situații polițienești ce presupun fermitate. Clienții de la Class Lounge și Ruta 66 indică cum conducerea Primăriei își protejează propriile afaceri de restaurante și terase sau locațiile acolo unde aceasta organizează evenimente dedicate an de an, acolo unde sindrofiile de partid se fac ieftin, și nimeni nu este deranjat chiar dacă se fumează sute de țigări. Așteptăm punctul de vedere al Primăriei mun. Călărași privind cele de mai sus. Doar aceasta subordonează/ ar trebui să subordoneze legal și echidistant activitățile Direcției de Poliție locale din subordine.