Călărași. Ninsoarea a rupt mai mulți arbori putrezi. Iată pagubele produse…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași. Ninsoarea a rupt mai mulți arbori putrezi. Iată pagubele produse…

Ninsoarea întreținută de un vânt  evaluat de I.S.U. drept COD Galben a produs în acest week-end panică în rețelele de socializare din mun. Călărași. Militanții pentru oprirea tăierii arborilor au reapărut mai vehemenți în protestul lor. Vizavi de aceștia cetățenii și proprietarii autoturismelor distruse prin căderea arborilor putreziți au încercat neputincioși să prezinte pagubele.

În aceste condiții personalul Serv. Spații Verzi, BRAI – CATA Călărași au înlăturat efectele urmărilor nedorite produse în spațiul public. Vizavi de toate acestea discuțiile din ședința operativă de astăzi 30 ianuarie de le sediul Primăriei Călărași a stabilit clar măsurile care trebuiesc luate. Se va continua inventarierea arborilor care prezintă pericol public, iar cu avizul de specialitate/ legal al autorităților competente de la Ocolul Silvic, Garda de mediu se va proceda la tăierile / fasonările de rigoare.

Primarul Marius Dulce a subliniat valoarea mare a despăgubirilor pe care Primăria trebuie să le acorde proprietarilor de vehicule distruse. Iubim natura, arborii și vom continua plantările de arbori. Totuși, mai presus de arbori este viața cetățeanului, siguranța acestuia și a bunurilor sale. Vom lua toate măsurile legale pentru aceasta – a arătat Marius Dulce. El a invitat pe activiștii de mediu la fața locului unde s-au produs distrugeri ale autovehicule dar și la inventarierea arborilor care se va face de câte ori este cazul de către Autoritățile competente.