Călărași: Nici o șansă să conduci autovehiculul în stare de ebrietate ori fără permis…

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Nici o șansă să conduci autovehiculul în stare de ebrietate ori fără permis…

Polițiștii rutieri desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

La data de 02 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au oprit pentru control pe DJ 306A, în interiorul localității Vlad Țepeș, județul Călărași, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din aceeași localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biolog ice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.      

 

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g./l. alcool pur în sânge (0,40 mg./l. în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație.

 

 

Dosar penal întocmit de polițiștii rutieri

 

În dimineața zilei de 02 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control în incinta parcării unui magazin de materiale de construcții din municipiul Călărași, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.