Călărași: La palatul Primăriei, liberalii nu vor înscăunarea lui Buzea pe locul lui Dragoș Coman. Iată de ce…VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: La palatul Primăriei, liberalii nu vor înscăunarea lui Buzea pe locul lui Dragoș Coman. Iată de ce…VIDEO

Era clar că Dragoș Coman trebuia promovat fie și în condițiile în care zilele actualului guvern sunt bine numărate… Coman are o influență  prea pozitivă asupra alegătorilor călărășeni, în special a tinerilor și persoanelor defavorizate. Eventuala sa candidatură ca și primar nu a fost bine văzută de conducerea de partid chiar dacă sondajele publice îl scoteau pe locul 2 după Vasile Iliuță. Este nevoie de un candidat unic și aceasta s-a realizat prin…promovarea lui Coman ca director general la ANRSC. Pe lista cu tinerele speranțe PNL promovate către cultură figurează și Penelopa Jipa, cea despre gurile rele spun că ar fi fost înlocuită de la conducerea CJCC Călărași pentru un manageriat defectuos. Cum locul lui Coman trebuie ocupat iată că apar și candidații.

Primul este cel mai vocal consilier, de la Partidul Dreptății Sociale, un partid cu 3 membri în Consiliul local, partid condus de fostul primar Dragu Nicolae. Buzea s-a remarcat de foarte multe ori întrerupând ședința sau pe cei înscriși la cuvânt – fapt pentru care foarte mulți s-au comportat la fel cu acesta. A părăsit sala și a umilit pe liberali pentru ca apoi să fie prieten de cataramă cu aceștia. Cheltuirea banului pubic, efectuarea de lucrări de mântuială, neluarea unor măsuri eficiente pe plan local – probleme cu care Buzea a interpelat prin 2016, 2017 Consiliul local, i-a disperat pe liberali, și în special pe Viorel Ivanciu. Lipsa de control asupra modului de desfășurare a ședințelor de Consiliu și lipsa de autoritate a președinților de ședință au fost filmate, și prezentate de noi ca în video.

Dorința de a fi viceprimar a lui Buzea, cunoscut ca fiind cel mai iubit consilier al primarului liberal Drăgulin a atras mânia membrilor de partid ce și-au adus aminte cum au fost umiliți. Dacă locul/ scaunul este al unui liberal numai unul autentic trebuie să îl ocupe. Musai…Ce legătură au criteriile în care electoratul a votat în 2016 și procentajul/ reprezentativitatea câștigării alegerilor pe formațiuni politice nu au importanță la Călărași, pentru că pe locul 2 a fost PSD. Un partid care după 4 ani în care nu a avut viceprimar la Călărași nu vrea să își asume o administrație defectuoasă a municipiului, starea jalnică în care l-au adus liberalii și îndatorarea acestuia prin împrumuturi bancare pe termene foarte mari la sume colosale – în lucrări care demonstrează mântuială.

La Ședința a Consiliului Local municipal din Călărași din 24 noiembrie 2016 consilierul PDS Buzea Romeo tăvălește toată administrația liberală: ați transformat orașul într-o feudă. Îl acuză pe secretarul Primăriei de emiterea de documente false, neasumate, fără semnătură și fără ștampilă pe care le pune în mapa de ședință. Consilierul PSD Stoian vrea să li se spună de ce documentul nu este legal. Buzea uluiește efectiv audiența…Arată că legea obligă administrația publică să asigure serviciul de transport local. Nu este ceva benevol ori de care se poate lipsi, așa cum s-ar vrea… Acuză administrația liberală că a încurcat lucrurile rău de tot. Vorbește de ilegalitatea unor documente, acuză de încălcarea legii.

 

Secretarul își asumă răspunderea, dar o face decât verbal. Buzea o vrea scris. Insistă în discuție arătând că cei ce l-au votat, pensionarii, veterenii și călărășenii în general au dreptul la transport local. În continuare prezintă ilegalități privind transportul local. Se vorbește iar despre miile de oameni care au dreptul la transport local care nu este asigurat pentru că administrația liberală a încurcat rău lucrurile. Este vorba de bani mulți, că răspunderea este colectivă și mai ales imputabilă…Arată și demonstrează ca orașul a fost transformat într-o feudă. Este întrerupt de mai multe ori… Buzea apreciază întreruperile drept un atașament față de partid ( PNL ) al președintelui Ivanciu Viorel.s1400033

Buzea nu se lasă, continuă. Prezintă aprecierea Instanței față de ilegalitățile din transportul local. Îl acuză pe secretar că nu a documentat ședința și nu a introdus la mapă 2 documente solicitate de el…În sală se produce rumoare… Buzea vrea ca hotărârile Instanței să fie comunicate consilierilor. Să fie cunoscute hotărârile și respectată legea. Arată că el vrea să facă adresă la CNSAS vizavi de trecutul comunist al primarului care ar fi presupus șica acesta să fie în slujba Serviciului Ochiul și Timpanul… Pe Drăgulin nu îl deranjează, spune că mai are 2 plângeri.  Ivanciu și Drăgulin caută să îl tempereze. Nu reușesc. Intervine consilierul Dragu Nicolae(PDS)…Nu este posibil să lăsați orașul fără transport local. să închideți firma Alitrans și să puneți pe drumuri la cerșit ajutoare sociale familiile a 90 angajați. Gândiți-vă și la oameni, la transportul local nu la blaturile cu firma din București… Care firmă? intervine Drăgulin. Aia a deputatului ăluia de la partidul ăla…de la UNPR spune consilierul Dragu. Șă nu facem politică în sală, intervine președintele Ivanciu…Primarul se ține cu mâinile de cap de mai multe ori…

s1400010

Nemulțumit Dragu interpelează administrația liberală/a venit ca de obicei pregătit… are un teanc de foi cu întrebări și aprecieri: Unde sunt bordurile recuperate din oraș? Vreau să văd măcar jumătate din cei 10,5 km de borduri scoase unde sunt – spune Dragu dând exemple de borduri de calitate care au fost înlocuite. Continuă… Unde sunt stâlpii  turnați din fontă, cumpărați la 10 milioane bucata pentru iluminat? Unde sunt băncile recuperate cu copertine din parcuri și de pe străzi? Dar cei 2 km. de gard metalic de pe scuar realizat din profil pătrat? – întreabă indignat fostul primar Dragu.

Continuă indicând contractarea unor firme străine din alte județe de către municipalitate pentru achiziția de borduri dând exemplu pentru Parcul Central, arătând că în Călărași sunt mulți șomeri și fabrici care pot produce aceste borduri cu materiale locale, profitul putând a fi reinvestit în Călărași nu la firme în alte județe. A dat și exemple. Îl acuză pe Drăgulin de plimbări suspecte în Dubai, în Honolulu..

Intervine Buzea. El cere socoteală verbal dar și în scris lui Drăgulin să-i spună cât a cheltuit pentru spectacolele Mix Music din municipiu. Ca să vadă tot călărășeanul unde este banul lui. Defalcat…pentru artificii… Președintele de ședință Ivanciu Viorel îi spune să stea jos. Buzea nu vrea/ nu poate. Arată că nu vrea nimic pentru el ci pentru poporul călărășean. Lui îi datorează 40 ani de viață. Că are 60 de ani și face orice pentru dreptate și pentru adevăr. Nu are ce pierde…

s1400019

 

Pe surse aflăm că nici Buzea nu își mai dorește scaunul de viceprimar. El a strâns din dinți de multe ori, cînd primarul l-a denunțat public pentru fapte nereale cum ar fi construirea nelegală a unei vile în parc și consumul de curent electric pe care nu l-a plătit. Buzea nu se lasă chiar dacă nu mai poate fi văzut pe teren pentru a constata și corecta stările negative de lucruri – așa cum le făcea cîndva, înainte de a-și construi vila de pe malul Jirlăului. Un loc unde spun gurile rele că trebuiesc demolate toate construcțiile și că s-a construit fără autorizație. Dar ce contează toate acestea când ele sunt prevăzute doar în ședințe ale Tribunalului ca și sentințe definitive?

Aflăm că numele ales de liberali pentru a conduce ca viceprimar în locul lui Coman Primăria în probleme ca Poliția Locală, Cantina săracilor, Azilul de Bătrîni și Piețe / Oboare este al lui Kătălin Kostelnic. Liberal apropriat lui Viorel Ivanciu despre care nu se știe ce proiecte a avut ca și consilier local. De altfel lipsa de proiecte individuale ale consilierilor PNL o descoperim la fiecare dintre aceștia. Numai domnul primar muncește în această Instituție și numai Domnia Sa a reușit performanța de a realiza singur 266 proiecte / 2018. Am spune că în proiecte pe hîrtie, pentru că nici unul nu este finalizat. Mai trebuie un mandat, NU?