Călărași: La Conferința Extraordinară a PSD deputatul Sorinel Vrăjitoru prezintă inițiativele legislative adresate călărășenilor. VIDEO

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: La Conferința Extraordinară a PSD deputatul Sorinel Vrăjitoru prezintă inițiativele legislative adresate călărășenilor. VIDEO

Sorinel Vrăjitoru: Vă mulțumesc cu această ocazie tuturor, și fiecăruia individual pentru lungile campanii electorale făcute împreună, și în semn de recunoștință și respect mă plec în fața dvs. Vreau să mulțumesc dlui președinte Liviu Dragnea pentru sprijinul necondiționat pe care noi, parlamentarii de călărași îl avem în Parlament pentru toate inițiativele noastre legislative, pentru toate proiectele noastre adresate României și călărășenilor. 

Ținând cont că județul nostru este preponderent agricol, cu 411 000 hectare de teren agricol, una din inițiativele care ajută pe tinerii sau micii fermieri și care din luna ianuarie este în vigoare este scutirea de impozitul pe venit pentru plantele și aromatice cultivate pe suprafețe de până la 2 ha. Este ca urmare a preocupărilor noastre legislative din Camera Deputaților.

 

Pentru județul Călărași sunt prevăzute în acest an investiții impoprtante. Dacă ne referim la agricultură, avem 2 stații de pompare a apei din estul și vestul județului, care au fost reabilitate și au sume alocate în Bugetul de Stat, cu 195 km de canal pentru irigații…Apa este gratuită până la Stațiile de pompare. Și asta din cauza Programului nostru, al partidului. Două alte legi vor intra curând în vigoare: Legea privind reproducției și pentru creșterea suinelor și în domeniul avicol. Sunt legi care pot conduce la implementarea și integrarea producției adăugate, astfel să nu mai fim nevoiți să vindem grâu sau porumb cu 0.60 bani și să integrăm producția și să facem valoare adăugată, să limităm importul deproduse finite din U.E. Trebuie să facem asta pentru a echilibra balanța comercială a României și pentru a aduce prosperitate românilor. Pentru dezvoltarea județului Călărași ca și consilier județean m-a preocupat strategia de dezvoltare a acestuia în perioada 2014-2020. Am identificat încă de atunci unele probleme ce trebuie rezolvate privind realizarea de pasaje și infrastructură rutieră.  Mă refer la acel pasaj de la Drajna așteptat de 2 ani de Călărași, Slobozia și de partea de nord a Moldovei. Acestea  descarcă trafic important către acest nod al autostradei A2 prin pasajul Drajna. Începând cu luna decembrie 2018 preocupările la acest obiectiv au intrat într-o linie dreaptă. Acum se află pe site-ul de achiziții la CNAIR pentru studiul de fezabilitate. Urmează proiectarea și execuția acestui pasaj…Chiar dacă se opun liberalii și nu le convine…noi social democrații vom face acest pasaj. În ultimele săptămâni, noi, parlamentarii PNL am fost criticați la Călărași pe nedrept. Hidra galbenă ne-au făcut mincinoși arătând că am votat împotriva acestui pasaj. Nimic nu a fost adevărat. Datorită unui amendament al lor la Legea Bugetului de Stat, le transmit că acest pasaj se afla deja le lista de investiții. Nu puteam să votăm acest amendament el fiind deja trecut pe o listă deinvestiții a ministerului transporturilor. Este o minciună marca PNL, că ne opunem construirii acestui pasaj, iar aceasta  poate conduce ca județul nostru să meargă către involuție economică și socială. Nu putem accepta subdezvoltarea cu această autostradă de 112 km și 3 puncte de intrare în județ, care sunt dependente de dezvoltarea agriculturii, a irigațiilor – a arătat deputatul PSD Călărași Sorinel Vrăjitoru cu trimitere la administrația defectuoasă liberală din municipiu și județ. 

Vreau să vă adresez un gând bun și îmi aduc aminte de cuvintele lui Nicolae Iorga…Pe unde am trecut să arătăm că am făcut lucruri bune, spre mai bine…Vă mulțumesc!