Călărași: ITM a efectuat controale în baruri și service-uri auto. Ce s-a constatat…

1 lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: ITM a efectuat controale în baruri și service-uri auto. Ce s-a constatat…

In sãptãmâna 03 – 07.08.2020, ITM Cãlãraşi a efectuat controale in urmãtoarele domenii de activitate: construcţii, comerţ, agriculturã, baruri şi restaurante, confecţii textile, transport, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, alte domenii de activitate.

În perioada 07 -09.08.2020, ITM Cãlãraşi împreunã cu I.P.J. Cãlãraşi şi DSVSA, au continuat efectuarea controalelor în domeniul alimentaţiei publice (terase, baruri, restaurante), în vederea respectãrii prevederilor legii nr.55/2020 – privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Rezultatul controalelor:

 inspectorii de muncã din cadrul compartimentului relaţii de muncã –  au verificat 28 de angajatori, 2 au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 30000 de lei, din care 20000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 21 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

inspectorii de muncã din cadrul compartimentului securitate şi sãnãtate in muncã – au efectuat 17 controale, 17 angajatori au fost sancţionaţi, au fost aplicate 33 de avertismente şi s-au aplicat amenzi în valoare de 2000 de lei . Pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 34 de mãsuri cu termene precise de rezolvare.

 

Efectuarea controalelor împreunã cu instituţiile statului, vor continua pe toata perioada stãrii de alertã.

 

 

Inspector Şef,

STAN IONEL