Călărași: Inspectorii ITM au controlat munca la domiciliu. Iată ce amenzi au dat…

11 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Inspectorii ITM au controlat munca la domiciliu. Iată ce amenzi au dat…

In sãptãmâna 09 – 13.11.2020, ITM Cãlãraşi a efectuat controale in urmatoarele domenii de activitate: confecţii textile, baruri şi restaurante, activităţi de protecţie şi gardă, construcţii, comerţ, alte domenii de activitate. În aceastã perioadã au avut loc mai multe acţiuni de control privind verificarea modului de  aplicare a prevederilor legale  privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru, securitatea şi sănătatea la locul de muncă, în vederea reducerii riscului de contaminare cu COVID 19, dar şi depistarea persoanelor care prestau muncă nedeclarată.

Rezultatul controalelor:

inspectorii de muncã din cadrul compartimentului relaţii de muncã –  au verificat 18 angajatori, 6 au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 38000 de lei, din care 20000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 34 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

inspectorii de muncã din cadrul compartimentului securitate şi sãnãtate in muncã – au efectuat 21 de controale, 16 angajatori au fost sancţionaţi, au fost aplicate 28 de avertismente şi s-au aplicat amenzi în valoare de 13000 de lei. Pentru remedierea deficientelor s-au aplicat 30 de mãsuri cu termene precise de rezolvare.

Pentru diminuarea consecinţelor negative, obiectivele centrale al activităţii noastre, vor fi prevenirea si stoparea răspândirii virusului COVID 19, în rândul angajaţilor şi a populaţiei, şi depistarea persoanelor care prestează muncă nedeclarată.

 

 

Inspector Şef,

                    STAN IONEL