Călărași: incendiile necontrolate ale miriștilor dau de lucru pompierilor și Gărzii de mediu. VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: incendiile necontrolate ale miriștilor dau de lucru pompierilor și Gărzii de mediu. VIDEO

Garda de mediu din Călărași este confruntată zilnic nu numai cu problemele ridicate de gunoaiele care invadează localitățile dar mai ales cu incendiile de la gropile de gunoi sau mai ales arderile necontrolate ale miriștilor. Profitând de vremea bună, proprietarii de terenuri agricole preferă să dea foc miriștilor sau buruienilor de la marginea drumurilor decât să efectueze lucrările agricole necesare de toamnă.

Vântul întreține ușor arderea care poate produce incendii rapid propagând focul către plantații pomicole, proprietăți sau autovehicule. Este și cazul miriștilor de pe DJ 403 situate între DN 4 și pădurea Luica unde pompierii călărășeni au intervenit pentru a controla și stinge incendiul care se propaga către pădure. Contactat telefonic cms. șef Zanfir Cristian, șeful Gărzii de Mediu Călărași a comunicat că se vor amplifica controalele întreprinse de aceștia și pompieri, avertizând asupra amenzilor deosebit de mari pe care le aplică făptuitorilor.