Călărași. Hoții care au furat porțile de la locurile de veci din cimitirul Sf. Lazăr au fost prinși.

4 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași. Hoții care au furat porțile de la locurile de veci din cimitirul Sf. Lazăr au fost prinși.

Administrația Cimitirelor îi roagă pe cei păgubiți să își ridice porțile. Unii își pot plăti și restanțele datorate Administrației pentru pază și curățenie…

Urmare a postării pe facebook a unei nemulțumiri de către Știrbu Georgian,  privind modul defectuos în care s-ar efectua paza la Cimitirul Sf. Lazăr din mun. Călărași, Administrația Cimitirelor ne comunică: Toți hoții care au furat porțile de la cimitirul Gh. Lazăr au fost prinși și au fost predați poliției în ziua de 18 august după amiaza. Este vorba de minori trimiși la furat de către familiile sărace care locuiesc în zona Oborului Nou. Toate porțile se află la administratorul cimitirului de unde proprietarii sunt rugați să le ridice. 

Urmare a sumelor mari de bani cu care se efectuează paza celor 6 cimitire, serviciul de pază se efectuează numai noaptea cu o firmă de pază, iar ziua aceasta se efectuează cu salariații Administrației Cimitirelor. Aceștia, respectiv 6 bărbați efectuează și înmormântări sau activități de curățenie. Folosim la maximum acești salariați, inclusiv în week-end. Și totuși în aceste condiții, supraaglomerați și raportat la o mare suprafață a cimitirelor pe raza mun. Călărași ei își fac treaba. O dovadă a fost și faptul că au prins pe hoți. 

Trebuie să menționez că toate cimitirele din Călărași vor avea în acest an montate instalații de supraveghere video, racordate la instalația de supraveghere a poliției locale. Nu va fi nici o șansă pentru ca asemenea acte de vandalism să se mai repete. Totodată se vor identifica ușor făptuitorii…Folosesc ocazia de a face un apel la simțul civic, la răspunderea cetățenilor care observă persoane rău intenționate ce distrug, degradează sau fură din cimitirele mun. Călărași – să anunțe imediat poliția locală și personalul cimitirelor. La toate sesizările  răspundem. Remediem imediat disfuncționalitățile  și îi rugăm pe cetățeni să ni le aducă la cunoștință…a precizat șeful Administrației Cimitirelor din Călărași, Daniel Bălăngea.