Călărași. Directorul executiv al D.S.V.S.A. dr. Gheorghe Drăgănică dispune zeci de controale în județ…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași. Directorul executiv al D.S.V.S.A. dr. Gheorghe Drăgănică dispune zeci de controale în județ…

Comerțul cu alimente sigure, prevenirea apariției de toxiinfecții alimentare, respectarea condițiilor sanitar veterinare au constituit și în acest an o preocupare pentru dr. Drăgănică Gheorghe care a dispus controlul a 63 unități de vânzare cu amănuntul din piețe. Controalele au continuat în abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor. 

S-au constatat neconformități privind respectarea criteriilor de depozitare impuse de producător, lipsa de igienă, lipsa echipamentului de protecție sau a documentelor fiscale pentru însoțirea mărfurilor pentru pește și produse din pescuit. S-au confiscat 404 kg pește și aplicate amenzi de 32400 lei. S-au controlat 5 abatoare și sălile de tranșare a păsărilor și s-au aplicat sancțiuni privind marcarea și neetichetarea corespunzătoare a produselor și debarcarea cărnii și subproduselor fără avizul medicului veterinar. Totodată au fost controlate 6 centre de colectare și prelucrare a laptelui , 12 unități de panificație, cofetărie – patiserie respectiv controlarea spațiilor de recepție, depozitare și anexe, certificarea stării de sănătate a personalului  – fiind aplicate sancțiuni. 

Medicii veterinari împreună cu polițiștii au efectuat și controale în trafic a 52 autovehicule la 3 acțiuni de control, urmărind existența documentelor sanitare și veterinare pentru transportul animalelor vii și autorizarea sanitară veterinară a mijlocului de transport.  În Grădiștea și Ciocănești au fost depistate persoane care comercializau pește din portbagaj fiind confiscate 145 kg. pește. 

Acțiunile DSVSA Călărași continuă.