Călărași: Din cauza avarierii echipamentului RMN persoanele planificate vor intra într-o zonă de Stand-by. Alte precizări…VIDEO

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Din cauza avarierii echipamentului RMN persoanele planificate vor intra într-o zonă de Stand-by. Alte precizări…VIDEO

Noi precizări privind situația echipamentului RMN de la SJU Călărași care a suferit conf. I.S.U. Călărași o avarie LINK ce a provocat scurgeri de heliu. În cadrul Conferinței de presă din 2 martie de la Spitalul județean de urgență dr Pompei Samarian din Călărași, managerul Bogdan Mihai a răspuns întrebărilor noastre și a arătat (minut 20):

 VIDEO

Bogdan Mihai: Evaluarea primară a echipamentului arată o anomalie a cărei cauză încă nu o cunoaștem, dar sper ca în urma expertizei să o cunoaștem. S-a declanșat un sistem de siguranță care a evacuat heliul din aparat care era destinat răcirii magnetului. Asta a fost…Cum se extrapolează, cum nu…așteptăm o expertiză și vedem ce se întâmplă în continuare. Cei care efectuează mentenanța urmează ca săptămâna aceasta ( 2-5 martie, nota red.) să finalizeze evaluarea și în funcție de gravitatea celor ce constată probabil 2-3 săptămâni să dureze reparația. Punerea în funcțiune, probabil 1 lună… depinde și de sumele de bani necesare reparației. Pacienții planificați la examinare RMN vor intra într-o zonă de stand-by. 70-80 de persoane vor fi reprogramate. Personalul medical care deservea echipamentul avariat va executa alte activități pe computerul tomograf, radiografii și alte activități ce țin de radiologie -a încheiat răspunsurile la sesiunea de întrebări adresate de presă managerul SJU Călărași, Bogdan Mihai.

Privind indiciile conform  care să susțină  o posibilă teză cum că dr. Mihaela Vintilă și deschiderea recentă a clinicii Medina Health din Călărași ar avea legătură directă sau indirectă cu avarierea echipamentului RMN de la SJU Călărași, unde doamna dr. își desfășoară o pate din activitate, arătăm că acestea sunt simple supoziții sau informații de la surse de presă pe care redacția noastră nu și le asumă. Calificarea de către aceste surse de presă ori alte publicații  drept posibil sabotaj fac obiectul cercetărilor în curs iar redacția noastră așa cum a precizat și în articolul din 28 feb. LINK nu stabilește nici o legătură de cauzalitate între defectare, anomalie, avarie, sabotaj sau cum este apreciată în spațiul public de către persoane sau reprezentanți ai unor instituții nefuncționarea echipamentului, cu dr. Mihaela Vintilă și Medina Health. De altfel publicația noastră a subliniat reputația medicală a dr. Vintilă și performanța oferită în clinica Medina Health, față de sistemul medical de stat LINK.

Vom reveni cu informații oficiale după terminarea anchetei/ expertizei tehnice…