Călărași. Deși apa Borcei arată maro, este bună pentru îmbăiere. Comunicat DSP

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași. Deși apa Borcei arată maro, este bună pentru îmbăiere. Comunicat DSP

COMUNICAT DE PRESĂ

 

România monitorizează și evaluează calitatea apelor de îmbăiere din zonele naturale, iar acest lucru se realizează prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică județene și a Municipiului București.

Necesitatea monitorizării derivă și din obligația României, ca stat membru UE, de a raporta anual la CE calitatea apei de îmbăiere din zonele naturale de îmbăiere, conform legislației: Directiva 2006/7/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 15 februarie 2006, privind gestionarea calității apei pentru scăldat.

Vă informăm că ultimele probe de apă de îmbăiere, recoltate și lucrate în laboratorul Direcției de Sănătate Publică a județului Călărași au evidențiat încadrarea în valorile normale pentru apele de îmbăiere din zonele naturale amenajate (Plaja Mare, aministrată de S.C. Lazzy Garden S.R.L. și Plaja Podul 4, administrată de  S.C. Albatros Horeca S.R.L.) a celor doi paramatri analizați – Escherichia Coli și Enterococi – pentru data de 27.06.2022 (perioada analitică, de lucru a ultimelor probe: 27-29.06.2022).

 

 

Director Executiv                                                 Dr. Camelia Truică

DSP Călărași                                             Medic Șef – DSSP – DSP Călărași

Cezar Cristian Rădulescu                                Medic primar epidemiolog

Doctor în Științe Medicale

foto: Alexandru Botezatu