Călărași: Credincioșii își mențin încrederea în Biserica ortodoxă română. La Icoana făcătoare de minuni nu vin Autoritățile. VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Credincioșii își mențin încrederea în Biserica ortodoxă română. La Icoana făcătoare de minuni nu vin Autoritățile. VIDEO

Autoritățile locale nu mai cred în  minuni decât la Alegeri…Ele nu participă la viața locală a Comunității

PreaSfinția Sa Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a venit astăzi 02 sept. la Biserica Volna din mun.Călărași unde începând cu ora 09:00, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească  alături de un ales sobor de preoți și diaconi. A fost întâmpinat de preoți din Protopopiatul Călărași cu pâine și sare, precum și cu flori de către dreptcredincioși. După ce a salutat și a binecuvântat mulțimea asistentă acesta a mers la baldachinul unde era expusă Icoana Făcătoare de minuni, unde s-a rugat pentru lucrurile bune, sărutând Icoana.

 

La Icoană s-a format un rând lung iar biserica Volna a fost neîncăpătoare pentru cei veniți la slujbă. Nu au participat nici un reprezentant ai autorităților locale, județene, nici un parlamentar călărășean. Singurul reprezentant al partidelor politice a fost purtătorul de cuvânt al PSD Călărași Răzvan Mezeșanu,  membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Sloboziei si Călărașilor. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna a rămas spre închinare până duminică, 02 septembrie 2018, ora 15:00, când delegația va pleca din Municipiul Călărași. Între reprezentările Maicii Domnului, la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Rădășeni, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, se află această icoană făcătoare de minuni și mare ajutătoare celor care sunt în neputință sufletească și trupească, numită „Portărița”.

Dreptcredincioșii au venit cu noaptea în cap pentru a se ruga la Icoana făcătoare de minuni și a da acatiste. Unii s-au rugat cu voce tare pentru prosperitate, bunăstarea lor, pentru sănătate iar alții au făcut rugăciunile și în scris. Acestea spun multe despre soarta oamenilor de rând, despre nivelul de trai, salarii, pensii și mai ales spitalele românești. Evenimentul de astăzi a demonstrat încă o dată că Biserica creștin ortodoxă română este la Călărași situată pe primele locuri privind încrederea populației în Instituțiile Statului. Cel mai important lucru apreciat de credincioșii prezenți a fost sfânta liturghie și sfânta împărtășanie.  Din discursul preoților, aflăm că prin participarea lor la Sfânta Liturghie, membrii societăţii devin membrii trupului tainic al lui Hristos care nu este altul decât Biserica. Prin participarea sa la Sfânta Liturghie omul este prezent la toate evenimentele din viaţa Mântuitorului, de la naşterea şi până la înălţarea Sa la cer, căci Sfânta Liturghie simbolizează chiar acest lucru. Iată deci, că prin participarea sa la Sfânta Liturghie omul este în mod tainic martorul naşterii, răstignirii, morţii şi înălţării de-a dreapta Tatălui a Fiului lui Dumnezeu.

Trebuie menționat la final prezența Jandarmeriei și a Poliției locale Călărași care au asigurat ca de obicei buna desfășurare a acestui eveniment pe parcursul a 3 zile. Nu în ultimul rând trebuie menționată contribuția Protopopiatului Călărași care an de an la acest eveniment contribuie la cunoaşterea lui Dumnezeu, care îmbogăţeşte sufletul.