Călărași.Consilierii au discutat despre complexul din zona H2O, amenajare zona piața Cuza-Vodă și prețurile REBU. VIDEO

o zi ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași.Consilierii au discutat despre complexul din zona H2O, amenajare zona piața Cuza-Vodă și prețurile REBU. VIDEO

Proiectele primarului Marius Dulce au fost astăzi aprobate de consilierii locali. Au fost lămurite chestiuni privind utilitatea terenului de cca 4,5 hectare din zona Complexului H2O/ minutul 07.00 unde se va realiza un complex de agrement și un stadion. Consilierul Mirescu a solicitat răspuns privind oportunitatea concesionării unui spațiu comercial în  condițiile în care la piața Cuza Vodă oricum se desfășoară activități comerciale și se impun măsuri pentru deblocarea circulației, fluidizarea acesteia și realizarea unor parcări în zonă. S-au făcut discuții pentru realizarea unei parcări în zonă, o propunere apreciată ca pertinentă în contextul funcționării pieții dar și circulației pe bdul Republicii – pentru care primarul Marius Dulce are un proiect în zona Agneza. Consilierii au votat asupra majorării unor tarife de concesionare.

 VIDEO

Consilierul Liviu Coman/ viceprimarul mun. Călărași mandatat a reprezenta municipiul în relația cu  Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ECOMANAGEMENT SALUBRIS a explicat la proiectul de mandatare a sa despre legalitatea creșterii tarifelor REBU minut 18. Fundamentarea creșterii este conformă cu prevederile legale rezultate din analiza efectuată de specialiști… a spus el.  Au mai fost 2 solicitări d emajorare a tarifelor ce au fost respinse pe motiv de documentație incompletă ori alte motive.Fundamentarea este justă raportată la creșterile de prețuri suportate de companie. Consilierul Mirescu a solicitat dezafectarea platformelor de colectare de la case care în opinia sa nu sunt necesare. S-a invocat că inflația este responsabilă de creșterea prețurilor.