Călărași: Consilierii au aflat că 7 străzi au devenit cu sens unic. Cetățenii nu au fost consultați

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Consilierii au aflat că 7 străzi au devenit cu sens unic. Cetățenii nu au fost consultați

Conform presei de casă care află pe surse de partid informațiile privind probleme de interes public și nu de pe mail sau site-ul primăriei Călărași, de ieri 14 ianuarie 7 străzi au devenit cu sens unic. Este vorba de Plevna ( cu sens invers ca Grivița), Rahova cu sens invers ca Plevna și Viitor cu sens invers ca Rahova – pe toată lungimea acestor străzi. Alexandru Sahia, Gh. Lazăr, Tudor Vladimirescu și Dorobanți vor fi și ele cu sens unic.

4 consilieri locali, au declarat numai sub anonimat că în Consiliul local actual funcționează dictatura. Dacă te împotrivești ești exclus și înlocuit cu următorul dorit de partid. Nu la fel este valabil și  pentru consilierul local Chiriță sau cei ai PNL care au devenit o mașină de interpelări în ședințele ascunse publicului sub Whats up, consilieri care critică mereu activitatea echipei Dulce la Primăria Călărași. Jurnaliștii nu au primit nici o informare de presă iar cetățenii nu au fost consultați conf legii aceste schimbări având un important rol care ar diminua activitatea unor societăți comerciale. Până și polițiștii care vor ieși din curtea IPJ vor fi nevoiți să  ocolească 3 colțuri/ intersecții pentru a ajunge într-o direcție. Această plimbare în cerc în orașul fără semafoare și parcări libere va avea cu siguranță aprecierea celor ce vor fi în tranzit prin gropile din minunatul municipiu Călărași.

Primăria Călărași nu a consultat cetățenii nici privind montarea acelor limitatoare de viteză care rup mașinile călărășenilor și așa dezmembrate de gropile administrate de primărie. Într-un sondaj realizat de redacția noastră peste 90% din cei care au votat se opun montării acelor limitatoare și cer ridicarea lor. Primăria Călărași va face invers. Se vor monta limitatoare pe str. Rocadei în cart Cărămidari. În partea cealaltă a str Rocada Nord nu există iluminat public, marcaj rutier și…trotuare. Specialiști în circulație rutieră indică drept o bulibășeală modul în care se va circula în Călărași, pentru că serviciul de sietematizare și 3 consilieri se visează în Brașov sau Sibiu, orașe mari cu care nu ne vom compara vreodată, cu străzi late și nu înguste ca în Călărași – unde funcționează sensul unic.

Nimic nou despre ambuteiajele de pe strada Republicii zilnic până la orele 17, sau despre mersul melcului în coloană pe str București, Stirbei Vodă sau Cuza Vodă datorat lipsei parcărilor și ocupării sensului de mers pentru parcări. Nimic despre acea semaforizare inteligentă despre care vorbea de 2 mandate fostul primar. Nimic despre lipsa parcărilor și acele blocaje zilnice de la Agneza str  Cuza Vodă. Haosul va funcționa perfect cu noile lucrări de asfaltare de pe str București și Plevna din primăvară. Privind informațiile presei de către cei responsabili din Primăria Călărași aceasta nu există. De altfel nu au nici un motiv pentru a-și atrage ura cetățenilor prin astfel de proiecte care vor crea restricții de circulație.