Călărași. Conducerea PNL a răspuns presei. Iată la ce întrebări…VIDEO

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași. Conducerea PNL a răspuns presei. Iată la ce întrebări…VIDEO

1. Când ați votat corect un buget suficient pentru CJ și unele UAT-uri? Când erați în PSD sau acum în PNL?  Cînd a votat dl Pandea finanțarea corectă a CJ și unor primării/ când era în PSD sau acum în PNL/ cu referință la DGASPC când am arătat că nu mai sunt bani pentru plata salariilor pentru noiembrie și decembrie. Ciprian Pandea a spus că este responsabilitatea CJ ca la începutul anului să asigure salarizarea instituțiilor din subordine Pandea a spus că atunci când era în PSD nu a fost de acord vreodată ca să se aloce zero lei la primării PNL. A spus că există documente în acest sens. Privind alocarea a 50 000 lei la unele primării…Nu poți depune moțiune de cenzură împotriva guvernului și apoi să te aștepți să primești fonduri de la acel guvern…Pixul premierului a gândit alte norme de împărțire a banilor pentru Consiliile județene…a răspuns președintele partidului dr. Ciprian Pandea.

2. Cum apreciați soarta sportului din mun. Călărași ( handbal și fotbal). Ciprian Pandea a arătat că trebuie finanțat performanța sportivă și nu decăderea echipelor de handbal și fotbal. S-a indicat că trebuie alocate sume de bani la performanță, către cei ce au demonstrat asta cum ar fi boxul,  Caiac Canoe, atletism, lupte.

3.  Călărășenii din Măgureni, Mircea Vodă de pe străzile Kogălniceanu, 1 Mai, Sloboziei, Republicii, Eroilor așteaptă asfaltarea. Veți susține finanțarea pentru comunitate și nu pentru primarii PSD așa cum ați făcut în multe localități din județ? Ciprian Pandea a spus că și municipiul Călărași va beneficia de sprijinul său, așa cum a demonstrat pentru localități din județ fără a se ține seama de orientarea primarilor.

 VIDEO

4. Dl prefect este ținta unor atacuri la persoană cu acuze privind incompetența și iresponsabilitatea. Cum apreciați activitatea d-lui? Dar pe cei care critică, insultă și denigrează?

5. Unde credeți că trebuie acționat pentru ieșirea din criză/ Ce soluții concrete vedeți pentru corelarea salariilor și pensiilor cu dublarea prețurilor la carburanți și energie electrică, respectiv cu triplarea prețului la gaze? Cum apreciați viața românului simplu? Răspunsul a fost că mai întâi trebuie depășită starea gravă impusă de pandemie, și situația alarmantă generată de numărul mare de decese.

6. Poate exista o colaborare cu PSD pentru ca PNL să fie susținut în guvernul minoritar pe care vrea să îl formeze? Ce condiții ar trebui impuse în acest caz pentru funcționarea lui?

 VIDEO

7. Cum apreciați cheltuirea banului public în județ în investiții importante cum ar fi construcția unor școli, a unui pod, etc. – vizavi de creșterea alarmantă a prețurilor la materialele de construcții. Prefectul Valentin Barbu a spus că a aprobat construirea școlii din container doar pentru cei 275 copii a căror școală a fost demolată. Este o măsură temporară. Pentru el școala nu are culoare politică. Nici investițiile care se fac pentru oameni.