Călărași. Concesionarea locurilor de veci nu se face oricum… VIDEO

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași. Concesionarea locurilor de veci nu se face oricum… VIDEO

Concesionarea locurilor de veci de către Primăria Călărași se face prin Administrația Cimitirelor. Până la amenajarea Cimitirului nou, al 7 – lea din Călărași se acordă concesiuni în extensia Cimitirului Gh. Lazăr pe terenul fostului Obor. Aprobarea o face dl viceprimar Dragu și nu oricum, ci cu o analiză atentă a solicitării, după ce noi facem și verificări – ne spune șeful Administrației Cimitirelor dl Dan Bălăngea. Solicitanții trebuie să prezinte documente din care să rezulte starea foarte gravă de sănătate a unei persoane, sau actul de deces. Nu se acordă aceleiași persoane în concesiune loc de veci dacă mai deține unul.

 VIDEO

Concesiunile se fac pe 25 ani situație în care pentru un loc de veci se plătește anual 60 lei sau pentru 49 ani situație în care se plătește 80 lei. Acestea includ taxe de pază și curățenie, explică administratorul cimitirelor dl Cornel. De remarcat că din taxele strânse Administrația Cimitirelor execută lucrări de tăierea ierbii, dezinsecție, realizează alei, plătește apa, paza și iluminatul. Personalul cimitirelor din Călărași este de 10 bărbați. Aceștia realizează și paza pe timp de zi pentru a se realiza economii financiare, dar și activități de înhumare ori de curățenie. Câteodată la activitățile de curățenie mai participă și asistații sociali.