Călărași/ CJCC. S-a stabilit juriul Festivalului Flori de Mai și s-a finalizat preselecția concurenților înscriși

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași/ CJCC. S-a stabilit juriul Festivalului Flori de Mai și s-a finalizat preselecția concurenților înscriși
Ieri, 11 aprilie 2023, s-a finalizat preselecția concurenților înscriși la Festivalul-Concurs Național de interpretare a muzicii ușoare românești “Flori de Mai” Călărași, ediția XXXIII 2023.
Componența Juriului Festivalului este următoarea:
1. Președinte – Maestrul compozitor și dirijor Viorel Gavrilă;
2. Membru Juriu – Nicolae Caragia – instrumentist și compozitor;
3. Membru Juriu- Liviu Manolache- actor, compozitor și regizor;
4. Membru Juriu – Bogdan Dragomir- muzician și jurnalist Radio România;
5. Membru Juriu – Vasile Lavinia – Profesor de muzică și Director al Palatului Copiilor nr. 1 Călărași.
Trebuie să menționăm faptul că toți cei 138 de concurenți înscriși în acest an sunt foarte buni, fapt care a îngreunat foarte mult activitatea juriului, acesta trebuind să aleagă conform regulamentului Festivalului doar 56 de concurenți care să treacă în etapa următoare, 36 de concurenți la secțiunea Floricele de Mai și 20 de concurenți la secțiunea Flori de Mai
Numărul concurenților înscriși pe grupă de vârstă este:
Secțiunea Floricele de Mai
 7-9 ani – 24 de concurenți;
 10-12 ani – 37 de concurenți;
 13-15 ani – 31 de concurenți;
Secțiunea Flori de Mai
 16-25 ani – 46 de concurenți.
Concurenții admiși în concurs în urma preselecției, din grupele de vârstă 7-9 ani și 10-12 ani, vor fi contactați telefonic pentru stabilirea pieselor cu care se vor prezenta în concurs, pentru evitarea repetării acestora. Ulterior, aceștia vor transmite negativele pieselor pe email la adresa floridemai@culturalcl.ro .
Concurenții admiși în concurs în urma preselecției, din grupele de vârstă 13-15 ani și 16-25 ani, sunt rugați să îl contacteze telefonic pe maestrul compozitor și dirijor Viorel Gavrilă, pentru stabilirea orchestrațiilor.