Călărași / BRAI – CATA: Ne facem treaba !

4 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași / BRAI – CATA: Ne facem treaba !

Municipiul Călărași este un oraș aflat în continuă dezvoltare, marcat de multe lucrări. Responsabili de curățenia municipiului pe foarte multe hectare de trotuare și șosele sunt cca. 100 salariați BRAI – CATA. Îi descoperim zilnic, fie că este vreme rea sau frumoasă la ore foarte matinale la instructaje în diferite locații din municipiu. Una este și în parcarea primăriei, loc unde intervin la primele ore. 

Trecând pe lângă ei descoperi oameni care au familii, au responsabilități. Sunt de toate vârstele și etniile. Nu le este rușine să muncească / o fac cu drag pentru că ne spun că acest municipiu le aparține și lor și copiilor lor. Nu este o muncă ușoară și ne povestesc despre asta. Măturatul manual, curățatul rigolelor după ploi sau de zăpezi ori gheață. curățenia în stațiile de autobuze ori în piețe este o muncă grea. Ne povestesc despre orașul nostru cu supărare pentru cei care au venit în concediu. Acolo, în alte țări nu li se permite să arunce pe stradă o țigară, aici în România fac asta intenționat, aruncă tot ce consumă, ambalaje de la mâncăruri, alimente, răcoritoare, țigări. O fac insistent în zone unde se vinde shaorma, pe lângă parcuri sau în fața blocurilor unde există canapele.

Oamenii de la Brai Cata se lupăt zilnic cu gunoaiele. Ne povestesc cum zilnic de lângă un parc sunt ridicați peste 15 saci  cu deșeuri.  Munca lor nu este apreciată de mulți cei care trec pe lângă ei îi înjură, scuipă sau le fac observații. Nivelul de educație este scăzut în oraș iar respectul datorat celor care vor să trăim într-un oraș mai bun merită mai mult pentru acești oameni. Oamenii de la BRAI CATA…