Călărași. Bazinul de înot didactic a fost dat în folosință. Scurt istoric & COMUNICAT Primăria Călărași. VIDEO

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași. Bazinul de înot didactic a fost dat în folosință. Scurt istoric & COMUNICAT Primăria Călărași. VIDEO

În  august 2017, Primăria Municipiului Călărași a predat, în prezența reprezentanților Companiei Naționale de Investiții (CNI), amplasamentul pentru obiectivul de investiții “Construire bazin de înot didactic în municipiul Călărasi, b-dul Republicii, nr. 2C, județul Călărași” antreprenorului S.C. Construcții Erbașu S.A. București.

 VIDEO 13 SEPT. 2020 Guvernul României

Finanțarea a fost obținută în cadrul subprogramului „Bazine de înot”, finanțat de CNI, municipiul Călărași, punând la dispoziție terenul, în suprafața de 8.127 de metri pătraţi, pe perioada realizării investiției. Valoarea estimată a contractului pentru care Compania Națională de Investiții a realizat achiziția publică electronică este de 6.265.984 de lei fără TVA, perioada de derulare fiind de 48 de luni.

Foto arhiva Primăriei 2020

Potrivit proiectului, clădirea are un regim de înălțime P+1, cu o suprafață construită de 840 de metri pătraţi, ea fiind configurată astfel:

  • parter: hol primire, grupuri sanitare (fete/băieți), vestiare (băieți/fete/instructor), centrală tratare aer, spațiu de depozitare, bazin de compensare, stație filtrare apă, stație de tratare și pompare apă;
  • etaj: hol, plajă și zonă încălzire, grup sanitar, zonă public, și bazinul în suprafață de 312,50 de metri pătraţi.

Foto arhiva Primăriei 2020

Bazinul se află din martie 2020 în administrarea Serviciului Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ. Potrivit consilierului primarului nu a fost dat în funcțiune din cauza la câteva picături care au apărut în zona la vestiare și în zona de monitorizare. Asta după ce apa a stat în bazin 3 săptămâni…Conducerea primăriei spera atunci să nu aibă probleme, adică să nu fie fisuri. Asta rezulta și din publicația Arena.

Timpul a trecut și bazinul a fost remediat, iar acum a fost inaugurat. COMUNICAT

Foto Primăria Călărași