Călărași/ Ambasadorul S.U.A. a venit la Primărie, pe furiș, că așa a vrut el. Presa nu este băgată în seamă…

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași/ Ambasadorul S.U.A. a venit la Primărie, pe furiș, că așa a vrut el. Presa nu este băgată în seamă…

Ambasadorul S.U.A. a venit neanunțat presei și cetățenilor la Primăria Călărași astăzi 16 martie 2018. El a fost condus de primar fără vreo primire oficială, așa cum a avut parte la C.J. sau Prefectură – în biroul primarului. Aici a luat loc la o masă pe care erau sticle de Pepsi, Prigat, apă minerală. Alături de pateuri și fursecuri, Excelența Sa ambasadorul Americii a avut pe masă și un aranjament floral sub formă de jerbă(foto).

Presa nu a avut ce căuta la vreo discuție, că așa a vrut Excelența Sa, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei. Pe pagina facebook a primarului s-a făcut un comunicat confuz din care nimeni nu a înțeles care au fost motivele vizitei. Rămâi uluit să afli că ditamai ambasadorul vine în municipiul nostru minunat doar pentru ca să cunoască municipiul și provocările cu care acesta se confruntă… Ne-am bucura să aflăm că și Domnia Sa a cunoscut cea mai minunată infrastructură stradală din Lume, marcată cu cele mai frumoase gropi și denivelări. În mod sigur a fost condus pe străzi principale de unde nu a putut cunoaște despre ridicarea gunoaielor, câinii vagabonzi ori ghetourile în care trăiesc călărășeni. Primirea oficială este cea din foto…

Daniel Drăgulinam prezentat municipiul Călărași, atât din punct de vedere economic, cât și turistic, educațional sau sportiv, cu accente pe posibilitățile pe care investitorii americani le pot avea în municipiul Călărași.

Care economie, ce fel de turism…ce fel de posibilități li s-au oferit pe tavă la americani, nu știe nimeni. Întrebată, purtătorul de cuvânt Elena Rogoz a spus doar că Excelența Sa a vorbit despre prioritățile SUA în România. Nu s-a spus nimic concret despre realizarea podului peste Dunăre, promovarea turismului prin Portul turistic de agrement de la Călărași, reabilitarea unor clădiri istorice ce stau în ruină sau oportunitățile identificate în această vizită secretă. Secretul total a fost marcat de primar ce a declarat că: Sper ca această zi să reprezinte punctul de plecare al unei relații de durată dintre municipiul Călărași și Ambasada SUA. Am vorbit despre posibilități de colaborare care sper să prindă contur în viitorul apropiat. 

Ambasadorul vrea să se întoarcă curând la Călărași. Iată ce scrie în Cartea de Oaspeți ai Primăriei…

Aloooo…Primăria mun. Călărași…Ambasada SUA…municipiul Călărași este un oraș definit de democrație. Unde ați mai pomenit un astfel de comportament față de presă, în ce oraș din SUA vin ambasadorii pe furiș pentru a discuta relații de durată pe care să nu le comunice nimănui?