Călărași/ Agent de poliţie din cadrul I.P.J. Călărași condamnat definitiv pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași/ Agent de poliţie din cadrul I.P.J. Călărași condamnat definitiv pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE CĂLĂRAȘI – COMUNICAT

                 8 februarie 2018

 La data de 22.01.2018  Curtea de Apel București a dispus condamnarea  lui Anghel Iulian Daniel, la data comiterii faptei agent de poliție în cadrul I.P.J. Călărași, Poliția Municipiului Călărași, Biroul Rutier, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea infractorului, stabilind un termen de supraveghere de 3 ani.

    De asemenea, instanța a aplicat inculpatului ca pedeapsă complementară,  interzicerea dreptului de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat și a dreptului de a ocupa funcția de agent de poliție pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Hotărârea este definitivă.

În fapt, la data de 09.02.2014 Anghel Iulian Daniel – agent de poliție în cadrul I.P.J. Călărași, Poliția Mun. Călărași, Biroul Rutier – aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe timp de noapte, în mun. Călărași, împreună cu un alt agent de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică Urban Călărași, a procedat la oprirea în trafic și testarea cu aparatul Alcool test din dotare, a conducătorilor auto ce se deplasau pe drumurile publice. După depistarea conducătorului auto N.L., i-a solicitat acestuia să prezinte documentele de identitate și cele ale autovehiculului și i-a adus la cunoștință faptul că urmează să fie testat cu aparatul Alcotest.

Conducătorul auto a refuzat să se legitimeze și să fie condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Ulterior, după conducerea acestuia la sediul Poliției Mun. Călărași în vederea cercetărilor, conducătorul auto a părăsit sediul Biroului Rutier Călărași, fără a fi sancționat contravențional și fără să se ia vreo altă măsură legală față de acesta.

Cauza s-a constituit ca urmare a sesizării din oficiu de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Călărași, care au desfășurat activități de urmărire penală în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz.

 

 

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE