Călărași: Administrația liberală montează turnicheți la oborul de animale și stabilesc taxa…de intrare

1 lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: Administrația liberală montează turnicheți la oborul de animale și stabilesc taxa…de intrare

Pentru că în municipiul Călărași nu prea mai sunt probleme de rezolvat, prea multe din ele fiind proiecte pe hârtie ale dlui primar, iată că la Târgul săptămânal unde funcționează și o tentativă de Obor de animale s-au montat turnicheți. Ce este turnichetul cetățeanul a descoperit pe la stadioane sau metrou. Este o cale prin care ni se oferă un serviciu de acces, totul contracost.

Aflăm că Administrația Piețelor Călărași a pregătit de mult aceste minuni tehnologice prin care fiecare amărât care vine să își vândă vechiturile pentru o pâine…va trebui să scoată din buzunar taxa de intrare. Este vehiculată suma de 1 leu dar poate fi și alta. Deocamdată Primăria Călărași nu a consultat public despre aceasta, nu a făcut vreo informare dar mai ales nu a realizat nici o îmbunătățire a modului în care se desfășoară comerțul în Oborul minunat.

Mergi la piață? Ce bine… Exemplu de administrație performantă poți găsi în corturile  spoitorești amplasate de vreo 2 ani pe locația fostei Piețe Mari. O locație insalubră unde comercianților li se pretind doar taxe poate fi descoperită și la Piața Bazar. Mizerie și la Piața Big. Este o mândrie de condiții ce li se oferă comercianților dacă te pozezi și în fața unui stand de producător din altă localitate…Dacă nu și un afiș descoperit într-o excursie poate fi suficient.

Modernizarea Oborului a însemnat de fapt doar înlocuirea gardului prefabricat cu altul. În locați nu există vreo cișmea, cetățenii fiind obligați să bea apă de la o mizerie de chiuvetă situată în WC – ul insalubru. Nu există vreo tarabă, comercianții de legume, fructe sau zarzavaturi dar și cei de vechituri pun marfa pe jos pe cearceafuri…pe ambalaje pe ce au. Asta sub nasul DSP Călărași și la doar câteva zeci de metri de sediul DSV Călărași. 

Mai mult, noțiunea de Obor pare a se fi desfiinat de vreme de crescătorii de cai nu sunt lăsați să intre în locație și se înghesuiesc pe o aleea în vecinătatea unor gunoaie ce zac lîngă tomberoanele de la intrarea în obor. Imaginile sunt jalnice. Focarul de infecție ce stă la poarta de acces nr 2, câinii vagabonzi arată preocuparea administrației liberale de …a obține taxe de intrare de la cetățean. Pentru ce servicii sau utilități vă lăsăm pe dvs. să descoperiți la fața locului.

Care condiții? Care modernizare?