Călărași: 3 consilieri locali PSD care nu suportă disciplina de partid demisionează. Unul se răzgândește. Iată de ce…

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: 3 consilieri locali PSD care nu suportă disciplina de partid demisionează. Unul se răzgândește. Iată de ce…

Consilierii locali din cadrul PSD Călărași: Chiriţă Alexandru, Denisa Ciulinaru şi Mândruţescu Silvia şi-au dat demisiiile! Silvia Mândruțescu revine asupra demisiei.

Gata cu gingășia…Consilierii locali care nu își mai găsesc locul în echipa Iacomi se retrag din Consiliul local 

Disciplina de partid în PSD trebuie respectată, iar modul în care au votat unii consilieri altfel decât interesul grupului PSD Călărași au atras și luarea unor măsuri disciplinare împotriva acestora. În urmă cu câteva luni câțiva consilieri locali au refuzat să voteze împotriva risipei banilor publici și au votat pentru cheltuirea a cca. 74 miliarde de lei vechi pentru asfaltarea și modernizarea bulevardului Nicolae Titulescu lung de …doar 840 metri. În zadar s-a chinuit liderul de grup arătând că suma putea fi folosită la asfaltarea tuturor străzilor din cartierul Mircea Vodă. Colegii săi l-au trădat la vot și au votat altfel.

O doamnă consilier PSD a avut tot interesul de a vota altfel decât partidul său, spune consilierul local Buzea indicând că a primit prin hotărârea Consiliului local unde activa, avantajul de a plăti la jumătate taxele pentru terenul agricol ce îl deține, suprafețe imense de teren, deși terenul alăturat din comuna Modelu are taxare dublă. Sursele de presă indică relații de prietenie dintre executiv și unii consilieri, colegi de USAMV, și arată că de fapt unii consilieri PSD reprezentau doar cu numele acest partid, pentru ei fiind mai important interesul personal decât al celor care i-au votat și cu care de fapt nu mai aveau vreo legătură.

Redacția noastră a solicitat Primăriei Călărași ca să i se prezinte activitatea tuturor consilierilor locali, adică câte proiecte de hotărâri de Consiliu local au avut în 2018, câte interpelări privind neregulile constatate în municipiu cu propuneri de reabilitare a acestora, dar mai ales prezența acestora la Ședințele de Consiliu lunare. Receptivă la articolul nostru scris pe LINK la filmările video ale ședințelor de Consiliu noua conducere a PSD Călărași a purtat discuții cu echipa de consilieri locali și mai ales cu cei care nu mai își urmează liderul de grup, pe Marius Dulce.

Noii demisionari au uitat să își prezinte activitatea. O facem noi:

Denisa Ciulinaru : interpelări 0, proiecte 2, absențe 10
Silvia Mândruțescu: interpelări 0, proiecte 2, absențe 12
Alexandru Chiriță: interpelări 3, proiecte 1, absențe 5
Adică absențe care nu se justifică în condițiile minorității PSD din Consiliul local, și care nu se pot compara cu 5 absențe ale bucureșteanului Ariciu Dumitru sau doar 2 ale lui Dinu Florian. Activitatea consilierilor locali este descrisă foarte bine de sinteza sub formă de tabel primită de la Primărie.
  Iată pe cine au votat călărășenii…

Denisa Ciulinaru are o altă viziune asupra vieții de consilier local…

“Orice viaţă de om începe de mai multe ori.”
Tudor Arghezi

Pe pagina facebook a doamnei Denisa Ciulinaru ne spune că …Nu aș putea afirma vreodată că a fost o decizie ușoară, dar atunci când nu te mai regăsești într-o anumită echipă, este mai bine să îți vezi de propria cale. Deși rezultatele de consilier ale doamnei Ciulinaru sunt zero barat în 2018 ea ne spune că…Fiecare dintre noi a candidat pentru această funcție cu speranța că alături de ceilalți vom reuși să ne lăsăm amprenta, în bine, asupra comunității în care ne petrecem timpul și viața. Uluitor…

Chiriță Alexandru o ia și el pe calea bisericii?

Chiriță Alexandru nu ne spune motivul real pentru care PSD i-a retras numirea de director tehnic la Ambulanța Călărași/ vom afla și această taină, acesta fiind în paralel cu această funcție și manager la firma colegei sale Denisa Ciulinaru. Adică nu știm precis unde presta. El își motivează demisia în versuri tot pe pagina de facebook: “In lumea aceasta cu multi dumnezeiSa ramanem cu Unul, sa nu fim ca si ei…”

Doamna consilier Mândruțescu Silvia a revenit asupra demisiei înregistrate. Nu știm ce anume o motivează, gurile rele afirmând că dânsa nu vrea să își piardă funcția de director la Camera de Comerț și Industrie Alimentară Călărași. Poate are multe proiecte de hotărâri de consiliu, importante pentru comunitate…și noi nu știm.

Curaj domnilor consilieri. Întrebați pe cetățeni cât de utili sunteți. Plecați…

Privind majoritatea consilierilor locali, orice sondaj public poate demonstra că sunt inutili. Alături de o administrație care pretinde că mai conduce o Primărie, aleșii nu pot face nimic pentru orașul care se degradează zilnic. Consilierii observă greu cum orașul este înghițit de gropi peste tot, nu-i deranjează lipsa parcărilor sau gunoaiele risipite peste tot. Nu-i deranjează mirosurile grele provenind de la firme poluatoare sau canalizarea unui municipiu din ce în ce mai mizerabil. Pe mulți municipiul nu-i mai preocupă. Și-au făcut case la țară în comune asfaltate, unde prețul apei este de 2-3 ori mai ieftin ca în municipiu și unde există canalizare. Demisia acestor domni aleși este așteptată cu interes de cetățeni. Ei știu că plata taxelor și impozitelor către municipiu este inutilă. Dezvoltarea acestuia nu se poate observa după ultimele 2 mandate de haos, promisiuni și nerealizări. Dezvoltarea mun. Călărași. Un exemplu este acea Strategie de dezvoltare durabilă? a municipiului, în care actualul primar promitea asfaltarea a 250 km de străzi până în 2020, realizarea a 2000 apartamente până în 2017 și a nu știu câtor zeci de km de piste de biciclete și cabine la stațiile de autobuz până în 2016. Minciunile devin tot mai vizibile, dar domnii aleși nu pot face pasul înapoi pentru a demisiona. Așa cum se face normal, într-o societate democratică, atunci cînd nu poți realiza ceea ce ai promis…