Călărași: 2 polițiști locali și un inspector DSV au vrut să închidă azi Piața de păsări. Legea nu a putut fi aplicată… VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași: 2 polițiști locali și un inspector DSV au vrut să închidă azi Piața de păsări. Legea nu a putut fi aplicată… VIDEO

Astăzi 11 noiembrie  vreo 2 polițiști locali și un inspector DSV au venit să închidă minunăția de piață care funcționează pe trotuar pe lângă ruinele fostei Piețe Centrale Agroalimentare. Polițiștii locali nu au reușit să ia vreo măsură legală, pentru că aplicarea legii presupune fermitate. Ei nici măcar nu au impresionat pe vânzătorii de păsări și animale mici de casă care și-au vândut nestingheriți în continuare găinile, curcile, rațele, gâștele sau câinii. De menționat că în mun. Călărași vânzarea acestor păsări și animale vii nu este premisă de o Dispoziție a ANSVSA din martie 2017, mai ales acum în perioada când se impun realizarea unor măsuri de carantină vizavi de pesta porcină africană din România sau alte epidemii/boli pe care bulgarii le semnalează la ei.

Greutatea luării unor măsuri legale este ceea ce caracterizează și administrația publică locală, care este incapabilă de a asigura respectarea unor legi, aflăm de la factori responsabili. Comerțul stradal în alte locuri decât cele legale, stabilite de Primărie este / ar trebui să fie sancționate de polițiști și jandarmi spune directorul DSV Călărași. La fel, Poliția locală trebuie să sancționeze ocuparea domeniului public prin astfel de fapte de comerț, se precizează cu indicare către prevederile unor Hotârâri de Consiliu local, care la Călărași au fost luate degeaba. Asta înseamnă că tradiția continuă în Călărași, iar crescătorii de păsări și animale mici de casă și le pot expune spre vânzare – au spus comercianții care au subliniat această meteahnă a lor, cu care nici o lege sau hotarâre de consiliu nu se poate pune…Comercianții amenință pe primar și pe consilieri că nu mai pupă votul lor dacă îndrăznesc să-i mai deranjeze cu evacuări sau amenzi, amintind cum i-au păcălitîn alegerile locale ce au trecut și le-au distrus piața.

Conform adresei nr 4063 din 15.03.2017 a DSV Călărași înaintată Primăriei Călărași conform Notei ANSVSA nr. 6633/10.03.2017 Primăria Călărași este obligată să respecte prevederile legislative privind funcționarea sanitar veterinară a Târgurilor de animale vii, astfel:

Comercializarea în târguri a păsărilor vii este interzisă. De asemenea este nu se pot comercializa câini sau pisici.

Adresa publicată este semnată de directorul DSV Călărași dr. Gheorghe Drăgănica, director executiv adjunct dr. Cornelia Tilpeanu și șeful serv. control sănătate animală dr. Popescu Eugenia.

Publicăm documentul comunicat de ing Manea Vasile șef serv Piețe și Oboare Călărași cu mențiunea că începând din data de 3 noiembrie funcționarea comerțului cu păsări, câini și pisici vii va fi interzisă și pe raza mun. Călărași.

Se vor lua măsuri de sancționare a celor depistați că efectuează astfel de fapte de comerț de către Poliția locală a comunicat directorul Manea Vasile.  Contactat telefonic șeful Poliției locale a comunicat : Vom interveni, având competențe legale pentru sancționare a comercianților care desfășoară fapte de comerț nelegal în alte zone decât cele autorizate sau pentru ocuparea domeniului public. 

Potrivit Dispoziției DSV se pot comercializa numai specii de ecvidee, bovine, ovine, caprine, porcine, iepuri provenite din exploatații nonprofesionale precum și porcine provenite din exploatații comerciale. Iată documentul