Călărășenii plătesc pentru realizarea de către Ecoaqua a rețelelor de apă-canal din satele sărace ale județului Ialomița

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărășenii plătesc pentru realizarea de către Ecoaqua a rețelelor de apă-canal din satele sărace ale județului Ialomița

Satele Coșereni, Manasia, Gârbovi și Alexeni vor beneficia de apă – canal pe banii călărășenilor

Deși călărășenii și oltenițenii și-au plătit cândva pentru realizarea propriei rețele de apă și canalizare, a unor stații de epurare, acum ei plătesc și pentru ca alte sate să aibă aceste utilități. Astfel s-au asociat într-o asociație de dezvoltare cu 33 localități din județul Călărași și Ialomița care nu au utilități și pentru care an de an se majorează taxele de cofinanțare pentru un proiect care nu se vede…

Numai în acest an cofinanțarea proiectelor a presupus măriri de 30%, iar anul ce urmează tarifele la apă – canal vor fi de 38% conform contractului semnat de Eduard Gramma. Satele Coșereni, Manasia, Gârbovi și Alexeni vor beneficia de apă – canal pe banii călărășenilor. Deocamdată, gura rea a vreo 9 consilieri județeni care au semnat un document de protest împotriva Ecoaqua, arată că pentru proiect nu s-au primit banii de la Uniunea Europeană. El se face pe banii călărășenilor.

 

Consilierii Dumbravă și Giurcan au răgușit strigând că banii abonaților Ecoaqua au fost de fapt deturnați /  furați de fapt ei ajungând și la sponsorizarea unor evenimente sportive cum ar fi proiectul Călărași Cup, îmbrăcarea a 180 copii fotbaliști și 78 copii karatiști, spectacole – întreceri cu motocicliștii, pe plaja de la Podul 4 sau așa zisa educație privind inteligența artificială cu Selly și alți formatori de presă plătiți cu sute de milioane & alte cadouri. 

Sub conducerea lui Gramma s-au angajat 200 salariați, Ecoaqua având 543 salariați. Cât o fabrică…

Ecoaqua nu este autorizată cu cod CAEN pentru astfel de activități au arătat consilierii județeni care au rămas uluiți când au auzit de la directorul Ecoaqqua Eduard Gramma că sociatetea comercială cu capital provenind exclusiv numai din acțiuni a angajat vreo 200 salariați. Astfel în iunie 2022 când a preluat de la directorul Marcel Nuțu, societatea funcționa foarte bine cu cca 340 salariați. Acum are 543 salariați, mulți fiind angajați și plătiți din bani publici de la primăriile asociate și CJ pentru a funcționa acea Unitate de Implementare a proiectului. Pentru o parte din încadrări s-au anunțat public angajările, dar pentru foarte mulți este dubios cum s-au respectat prevederile legale privind angajările – arată consilierii, indicând că au consultat presa vremii și nu au găsit multe anunțuri de angajare.

Foștii salariați, specialiști în inginerie, IT, în domeniul economic au plecat odată cu venirea lui Gramma, acesta neputând să lucreze cu ei. Este vorba de oameni cu expertiză, cu preocupare și activitate în domeniu, implicați în dezvoltarea societății și oferirea de servicii de calitate. Specialiștii au plecat fie pe la primăria Călărași fie în alte domenii, unii au fost obligați să se pensioneze, etc.

Primarii puturoși din Ialomița s-au asociat cu orașe din Călărași cu primari gospodari pentru a suporta prețul mare al lucrărilor

Ei arată că acum Gramma are un singur obiectiv: să cheltuie banii publici. Prea mulți bani de la cetățenii din Călărași pleacă pentru dezvoltarea satelor din zona Urziceni, care nu mai pot consuma apa de la puțurile forate. Sărăcia acelor sate este suportată de călărășeni.

Este vorba de primari care nu au făcut mai nimic atâtea mandate, nu au fost în stare să își foreze puțuri de apă cu bazine sau stații de tratare. În județul Călărași se pot da exemple de primari gospodari care au făcut acest lucru. La Unirea apa costă 1,15 lei metrul cub și este de calitate. La fel și la Roseți, Vlad Țepeș sau alte comune care nu doresc asociere cu Ecoaqua pentru prețurile uriașe, de 2 – 3 ori mai mari decât cel normal – au arătat sub anonimat și persoane din conducerea unor primării.