Călărășenii au refuzat participarea la protestul împotriva amnistiei

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărășenii au refuzat participarea la protestul împotriva amnistiei

Deși în ultimele zile pe paginile de socializare a fost o mobilizare de peste 160 de distribuiri, astăzi 22 ianuarie, la ora 17.30, în parcarea supermarketului Penny – Orizont, din mun. Călărași, nu s-au strâns mai mult de câteva persoane. Acestea intenționau ca în cazul participării mai multor călărășeni, să se deplaseze împreună, către piața Prefecturii pentru a protesta. Mobilizarea făcută pe facebook viza contestarea proiectului de guvern privind modificarea Codului penal și amnistierea unor categorii de infractori, printre care erau vizați mulți politicieni.

Discuțiile cu cele 5 persoane din parcarea Penny care intenționau să protesteze, au arătat că este o regulă a călărășenilor ca acestora să nu le pese ce se întâmplă în jurul lor, și că situația legislativă le convine atât timp cât nu-i vizează. Persoanele au spus că pe ei îi interesează viitorul copiilor lor și vor ca în România să fie introduse pedepse exemplare pentru infractori, după modele europene – nicidecum ca acestea să fie reduse ori grațiate.

Ei nu vor renunța la protest, vor continua și mâine luni respectiv marți 23, respectiv pe 24 ianuarie pentru a protesta, începând cu orele 16.00, pe platoul din fața Prefecturii la kilometrul zero. Totodată ei vor invita la semnarea unor liste, inclusiv vor vota electronic pe site împotriva proiectelor de modificare a Codului Penal.