Călărășenii au îndrăznit să creadă în România

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărășenii au îndrăznit să creadă în România

Revolta, supărările, starea de sărăcie și mizerie în care au fost aduși mulți călărășeni au condus la zdrobirea celei mai puternice organizații PNL din țară: organizația Călărași. Oamenii au votat PSD, chiar și liberalii convinși care au făcut campanie pentru PNL au preferat să voteze călărășeni, oameni tineri dintr-o echipă ambițioasă și tânără cum este echipa PSD Călărași. Liberalii au pierdut până și în cele mai bine organizate localități din județ ca de exemplu Borcea sau Modelu. Absenteismul de la vot a fost puternic motivat de neîncrederea în ofertele politice, în străinii aduși de partide pentru a candida în Călărași, dar mai ales față de ura împotriva multor parlamentari, din fostul legislativ acuzați de multe infracțiuni, ori de odihnă pe fotoliile din Parlament. Promisiunile mincinoase nu i-au mai putut amăgi pe călărășeni, pe oamenii simpli. Aceștia și-au amintit de tăierea salariilor, a pensiilor de către liberali, de închiderea spitalelor, de taxele și impozitele mari și viața grea care li s-a oferit în timpul guvernării liberale. Și-au amintit de ce au plecat tinerii din țară și de viața de zi cu zi…Fotografiile au surprins exact ceea ce social democrații din Călărași au câștigat de fapt: stima și încrederea populației, speranța într-o viață mai bună.

s1060077

Mesajele câștigătorilor din echipa PSD Călărași nu sunt numai de mulțumire pentru votul dat, pentru încrederea ce li s-a acordat. Roxana Pațurcă, Eugen Nicolicea și Iulian Iacomi vor să își respecte promisiunile făcute oamenilor cu care s-au întâlnit în campania electorală, celor cu care au discutat – spre deosebire de mulți alți contracandidați, care au trecut ca de obicei, pe lângă suferința oamenilor arătând multă aroganță, fără a-i băga în seamă. PSD a demonstrat că a fost aproape de oameni, a făcut o campanie corectă de informare din casă în casă, vorbind cu fiecare om, iar oamenii i-au răsplătit cu încrederea lor fără a se gândi mult.

iacomi-xxl

Câștigarea alegerilor parlamentare este începutul multor bătălii care va continua cu formarea unui nou Guvern, numirea de noi prefecți și subprefecți, de noi conduceri ale unor instituții unde politizarea excesivă a făcut mult rău, favoritisme sau încălcări ale legii. Este un început pentru noi legi venite spre  binele oamenilor cu care social democrații călărășeni s-au identificat mereu, neconsiderându-se deasupra acestora cum au făcut alții.

Echipa PSD Călărași merge înainte. Împreună cu colegii lor sau cu alți parlamentari social democrați, din ALDE sau alte formațiuni pe care le preocupă binele românilor, aceștia vor face legi bune pentru țară. Ei cunosc bine cât de ușor pot fi dați jos din vârful Parlamentului, și vor ca istoria să nu se repete…