Călărășenii au cinstit memoria celor ce s-au jertfit pentru libertatea poporului român la 22 decembrie 1989. VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărășenii au cinstit memoria celor ce s-au jertfit pentru libertatea poporului român la 22 decembrie 1989. VIDEO

Astăzi, începând cu ora 10.00, membrii conducerii filialei județene a PSD au participat, la invitația Asociației ”22 Decembrie 1989” Călărași, la ceremoniile de cinstire a eroilor căzuți în cadrul evenimentelor care, acum 29 de ani, au adus libertate poporului român. După slujba religioasă organizată de Protopopiatul Călărași a avut loc veșnica pomenire a eroilor și evenimentele au urmat cu festivitatea depunerii de coroane.

 

La eveniment au participat prefectul județului Călărași George Iacob, reprezentanți ai Consiliului Județean, primarul mun. Călărași și ai principalelor partide politice locale:  PSD, ALDE și PNL. Manifestarea a fost organizată cu profesionalism de către Comenduirea Garnizoanei Călărași prin prezența principalelor Instituții locale: Jandarmeria Română, IPJ Călărași, Poliția de Frontieră, SRI, care au depus coroane la Monumentul închinat memoriei celor ce s-au jertfit pentru libertatea României la 22 decembrie 1989.

Cu acest prilej, președintele PSD Călărași, Iulian Iacomi, a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Piața Orizont, împreună cu președintele org. municipale Marius Dulce, fondatorul PSD Călărași Doru Ioan Tărăcilă, consilieri locali și județeni, directori de la deconcentrate și alți membri ai conducerii filialei. Momentul a fost unul cu atât mai emoționant cu cât a avut loc în An Centenar, la 100 de ani de la Marea Unire. O participare de excepție a oferit ca de obicei Asociația Națională Cultul Eroilor, Regina Maria – Filiala Călărași, care a încolonat zeci de reprezentanți marcanți ai comunității noastre, călărășeni de onoare, tineri și vârstnici care au fost în contact cu evenimentele de atunci. Întreaga ceremonie a constituit un prilej de recunoștință și de cinstire a tuturor românilor care au făcut în 1989 sacrificiul suprem pentru ca noi să ne putem bucura astăzi de libertatea pe care ne-o oferă democrația.
Suntem datori să ne amintim mereu de acele evenimente și de toți cei care s-au jertfit din dragoste pentru România și pentru semenii lor!