C.J.C.C. Călărași pregătește noi activități culturale după starea de alertă

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru C.J.C.C. Călărași pregătește noi activități culturale după starea de alertă

Virgiliu Diaconu, manager CJCC Călărași: Dacă în cursul lunii ianuarie CJCC împreună cu CJ Călărași au planificat realizarea a 14 spectacole/ evenimente pentru acest an, și s-au efectuat contracte cu toți furnizorii de spectacole, în luna februarie, din cauza pandemiei s-a anulat tot. Putem continua cu derularea tuturor pieselor de teatru pe care le avem pe listă. Se pot reprograma cele pierdute. Avem fonduri suficiente pentru a organiza Zilele Județului Călărași și este păcat să ratăm un astfel de eveniment. Totul ne-a marcat negativ. Eram pregătiți ca în această lună să organizăm festivalul Flori de mai. Aveam contractați artiști consacrați ca Smiley și Feli, Delia și Goran Bregovic. Continuăm cu un proiect de suflet al președintelui Vasile Iliuță. Aur de Bărăgan este un proiect prin care căutăm să identificăm valorile județului nostru. Căutăm să putem identifica tineri, pentru a-i crește sănătos în spiritul tradițiilor noastre adevărate, să le putem asigura o educație corectă și plăti profesori care să-i îndrume către performanță. Vasile Iliuță vrea să putem promova valorile noastre. Lumea să știe că avem tineri cu talent, oameni de valoare. 

Nu am stat cu mâinile în sân în aceste 3 luni și am zugrăvit, am amenajat cinematograful. Așteptăm regulile ce se vor dispune pentru a-l deschide și să reluăm filmele. Vrem să ne facem treaba și să reconfirmăm încrederea oamenilor în noi. Vrem să asigurăm spectacole care să uimească pe oameni, să-i readucă la normal, după izolarea la care au fost obligați. Avem multe proiecte. Unul vizează preluarea Cinematografului Orizont și reabilitarea lui, pentru a se desfășura acolo manifestări cultural artistice. Mai ne gândim la aducerea la Călărași a unui planetariu. Ziua Copilului am vrea să prezentăm spectacole pentru copii cu artiști de la Teatrul Țăndărică și Ion Creangă. Călărășenii îl doresc pe Fuego la Călărași. Alții vor pe maneliști. Ne gândim cum să asigurăm reintrarea în normalitate a activităților culturale. Ne gândim la asigurarea diversității prin spectacole care să placă călărășenilor…a încheiat Virgiliu Diaconu, manager al Centrului Județean de Creație și Cultură Călărași.