Bunuri contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Bunuri contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra mai multor mijloace de transport, o cantitate considerabilă de bunuri care purtau însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În ultimele 48 ore, cu ocazia controalelor specifice pe sensul de intrare, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, au oprit pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit în cala  a șase autocare, cât și în portbagajul unui autoturism, cantitatea totală de 1.098 articole vestimentare, 696 articole de parfumerie şi 151 perechi încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor persoane de cetățenie turcă și română, cu vârste cuprinse între 18 și 46 de ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile, în valoare totală estimată la aproximativ 500.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.