Budești: Vasile Iliuță cere consilierilor PSD să susțină proiectele pentru comunitate și combaterea sărăciei

2 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Budești: Vasile Iliuță cere consilierilor PSD să susțină proiectele pentru comunitate și combaterea sărăciei

Astăzi 3 apr. 2021 conducerea organizației județene a PSD Călărași s-a deplasat în Budești, urmare a deciziei venite pentru a se rezolva problemele comunităților la fața locului, prin discuții cu oamenii și consilierii locali și județeni, cu factori responsabili. Important pentru parlamentarii PSD sunt găsirea unor soluții legale, implementarea unor proiecte destinate combaterii sărăciei, a integrării sociale pentru comunitatea rromă. Oamenii pot trăi fără asfalt sau gaze dar nu pot trăi în sărăcie, fără mâncare sau medicamente – au apreciat liderii PSD. Asta nu înseamnă că nu trebuiesc susținute proiectele de infrastructură.

 

Deși sunt în inferioritate, numai 4 consilieri locali fiind aleși în Consiliul local Budești, Vasile Iliuță a cerut ca toți aceștia să susțină proiectele de dezvoltare ale primarului actual, indiferent de la ce formațiune provine – dacă aceste proiecte sunt destinate dezvoltării comunității. Iliuță și Ion Samoilă au cerut implicare celor aleși. Dacă senatorul Cionoiu a evaluat din punct de vedere economic starea jalnică a orașului Budești, cuprins între datorii și proiecte ce trebuie terminate, deputații Bîrcă și Coarnă au făcut aprecieri asupra componentei sociale de protecție a populației și de susținere a unor proiecte destinate creării de locuri de muncă. Un sprijin concret va veni din partea lui Marius Dulce și a consilierilor locali care vor îndruma activitatea colegilor consilieri din Budești. În timp ce Iliuță a subliniat că s-a terminat competiția electorală și a obligat pe cei aleși să fie dăruiți în activitatea administrativă, deputatul Coarnă a insistat ca de obicei pe respectarea legalității tuturor actelor, procedurilor cerând a se lua măsuri imediate, legale împotriva celor ce încalcă legea.

Conducerea PSD Călărași a stabilit un program intens de consultare a cetățenilor, de audiențe în localități, la fața locului, acolo unde sunt sesizate probleme pentru luarea de măsuri eficiente, necesare la solicitările cetățenilor.