Budești. Primarul Ilie Mihai denunță răutatea unor consilieri ce se opun dezvoltării localităților…

11 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Budești. Primarul Ilie Mihai denunță răutatea unor consilieri ce se opun dezvoltării localităților…

Ilie Mihai, primarul orașului Budești a avut pe ordinea de zi proiecte importante pentru dezvoltarea localităților. Printre acestea se pot enumera realizarea a șapte stații de autobuz, montarea a 100 bănci și mobilier stradal adecvat și a 200 coșuri de gunoi. Încă din 2020 s-a semnat un contract de către fosta conducere pentru aceste lucrări. S-a realizat studiul de fezabilitate, și s-a semnat un contract de 538 000 lei  102 000 TVA. Adică 6,4 miliarde de lei vechi. Pentru aceeași lucrare am putut să prevăd doar 200 000 lei, deci cu 4,5 miliarde de lei vechi mai puțin. Pentru că mi-am permis ca să fac economii consilierii PSD, PRO România și USR s-au opus. ..spune primarul localității.

Ilie Mihai: Se deschide anul școlar. Am realizat un proiect pentru un teren de sport în curtea școlii. Peste tot s-au realizat astfel de terenuri cu prețuri de 3-5 miliarde lei. Eu am arătat că pot realiza un astfel de teren cu gazon artificial, iluminat și împrejmuire cu numai 2,6 miliarde lei vechi cu tot cu TVA. Aceeași consilieri s-au opus dezvoltării localității și realizării a unui astfel de teren de sport la jumătate din prețul pieței. 

Răutatea unor consilieri se îndreaptă împotriva comunității. Nu îi înțeleg. Și ei au copii, nepoți, locuiesc în același oraș ca și mine. De unde această răutate? Acum muncim la proiectul pentru alimentare cu apă a satelor. S-a depus documentația necesară pentru certificatul de urbanism de la Consiliul Județean pentru Aprozi, Gruiu și Buciumeni. Muncim pentru a realiza canalizare pe străzile Oituz, 1907  și Rozelor. Mai avem câteva avize de obținut și vom începe treaba în cel mai scurt timp. Este vorba de Avizul de mediu și de planul de situație topografică. Începem lucrarea în septembrie. Avem avizele pentru asfaltarea satului Gruiu și orașului Budești. Proiectarea celor 30 km. va începe tot în luna septembrie. După 15 septembrie aplicăm și noi la axele proiectelor destinate reabilitării infrastructurii, rețelelor de apă,  canalizare și gaze.

Voi invita la următoarele ședințe pe copii și părinții lor să vadă de ce acești consilieri nu vor să le aprobe realizarea terenului de sport, de ce nu doresc realizarea stațiilor de autobuz și instalarea de mobilier stradal. Eu nu am venit la primărie să fac afaceri pentru mine. Am venit pentru beneficiul cetățeanului. Oamenii știu asta. Lucrurile s-au schimbat în bine. Gradul de colectare a taxelor a crescut la 45% față de 12 % în fostul mandat. Avem peste 70 miliarde lei datorii preluate care trebuie achitate. S-ar putea ca în noiembrie și decembrie să nu avem bani de salarii. Rectificarea nu a adus ceva deosebit. Este foarte greu, dar nu renunț la dezvoltarea localităților noastre – a declarat pentru Atitudinea din Călărași primarul orașului Budești Ilie Mihai.