Budești: Consiliul local nu se desființează. Consilierii supleanți sunt investiți în locul celor care și-au dat demisia. Aceștia votează primul proiect…

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Budești: Consiliul local nu se desființează. Consilierii supleanți sunt investiți în locul celor care și-au dat demisia. Aceștia votează primul proiect…

Primarul Nae Sinel se bucură de încrederea consilierilor și a cetățenilor

După amiaza zilei de 25 ianuarie 2019 a fost plină de evenimente la Primăria Budești. Cetățenii din localitate au venit să își susțină primarul desemnat: Nae Sinel: Avem nevoie de el, de proiectele lui. Suntem convinși de faptul că este omul faptelor și nu doar al vorbelor. A demonstrat asta când a rezolvat problema salariilor neplătite, a indemnizațiilor de handicap. Are lucrări pe care noi le așteptăm, care nu i-au preocupat pe foștii primari. Așteptăm ca apa și noroaiele să nu ne mai intre în curți și în case, ca în primăvară să înceapă lucrările de canalizare. În alte locuri oamenii au nevoie de extinderea rețelei de apă, spune un cetățean. Altul spune că așteaptă realizarea rețelei de gaze în localitate, a auzit că Sinel este printre primii primari din județ care a depus documentația de realizare a rețelei pe banii firmei constructoare. Mulți alții așteaptă ca localitățilesă fie asfaltate. Fostul primar a vândut Căminul Cultural. Nu avem o locație unde să ținem serbările la copii, unde să facem un spectacol. Vrem și noi Zilele orașului, așa cum au mulți, cum își serbează zilele localității, spune o doamnă, cadru didactic.

La Primărie aflăm că unii consilieri și-au dat demisia. Nu au prezentat morivul pentru care au făcut asta, dar aflăm că de fapt activitatea lor nu a fost chiar utilă comunității. Ni se spune că nu au avut nici un proiect. Fosta primăriță, acum consilier PNL a revenit asupra demisiei. Colegii ei ne spun că-i pasă de Budești, că a pus și ea suflet în ce a făcut la Primărie, și nu poate să nu susțină proiectele primarului, care de fapt sunt necesare, și ea ar fi avut aceste proiecte atât de necesare.

Lucrurile merg bine în Primărie, ne spun salariații care îi acuză pe consilierii care au demisionat că din cauza lor nu și-au primit salariile pe această lună. Noua Organigramă, noile State de funcții sunt corect întocmite – salariații nu au fost dați afară așa cum s-a înțeles, ci au fost relocați, mutați pe alte funcții. Este nevoie de noi la taxe și impozite, pentru a colecta taxele sau pe teren inspectori. Va fi nevoie de noi în Budești sau la sate pentru a fi diriginți de șantier, sau pentru a îndruma/verifica activitatea la asistații sociali. Vom merge acolo unde vom fi repartizați spune un salariat în vârstă, arătând că o face și pentru că este budeștean, pentru că este nevoie de el în echipa primarului Nae Sinel. Consilierii județeni State Laurențiu/ ALDE și Gruiță Darie Nicolae/ PSD se interesează de situația din Primărie, cu soluții legale pentru a debloca anumite disfuncționalități. Aici Alianța PSD@ ALDE funcționează…

La ședința de Consiliu primarul Nae Sinel face apelul nominal. Sunt prezenți 9 consilieri din 15, deci având peste 50% prezenți ședința este legală. Sunt prezentate demisiile nominale ale unor consilieri. Pe unii cetățeni din sală îi înfurie, aflând că nu au spus motivele…Sunt vacantate locurile acestora, rezultate din demisie și aflăm că Prefectura și-a dat viza de legalitate pentru a se suplimenta consilierii cu următorii de pe liste. Ni se prezintă noii consilieri. Aflăm că sunt preocupați de ceea ce se întâmplă în localitate. Nu avem nevoie de alegeri anticipate ci avem nevoie de soluții, de începerea lucrărilor la proiectele aprobate ale primarului. Este nevoie de multă muncă, aici la noi în Budești și ne-am prezentat pentru a munci, a fi utili celor care ne-au votat – spun consilierii. A avut loc investirea acestora, urmată de depunerea jurământului, cu mâna pe Biblie – conform procedurilor legale.

Primul proiect aprobat în unanimitate de consilieri este necesar localității. Datorită neîncasărilor de taxe și impozite, personalul Primăriei nu își poate încasa salariile. Este votată suplimentarea sumei prin rectificarea bugetului.

Lucrurile bune merg înainte, pe cale cea bună a construirii de utilități pentru cetățeni, aici la Budești, chiar dacă conducerea PNL a forțat alegerile anticipate prin demisia unor consilieri. Sunt neimportante declarațiile lor sforăitoare sau numele celor ce vor să împiedice dezvoltarea localităților. Dacă în Primărie, salariații evită să vorbească despre aceștia, în Budești sunt huliți. Trebuie să evităm folosirea numelor lor sau să informăm pe oameni, pentru că devin agresivi. Hulesc și abia așteaptă să pună mîna, românește pe cei care îl împiedică pe Nae Sinel să își facă treaba.

Vom reveni cu materiale video.