Budești, Aprozi, Gruiu, Buciumeni. Primarul Ilie Mihai și viceprimarul Matei Ionel sunt prezenți la deschiderea anului școlar

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Budești, Aprozi, Gruiu, Buciumeni. Primarul Ilie Mihai și viceprimarul Matei Ionel sunt prezenți la deschiderea anului școlar

Începerea anului școlar în localitățile Budești, Aprozi, Buciumeni și Gruiu au însemnat pentru primarul Ilie Mihai și echipa sa un volum mare de muncă. Acesta s-a regăsit în igienizarea spațiilor de învățământ, asigurarea materialelor didactice necesare a lemnului de foc, materialelor sanitare destinate prevenirii combaterii pandemiei dar mai ales în obținerea avizelor și autorizațiilor necesare funcționării spațiilor de învățământ.

Pentru Ilie Mihai o școală modernă înseamnă locul unde copilul îți este în siguranță, locul unde acesta nu trebuie să se îmbolnăvească și unde trebuie să i se asigure condiții pentru a se educa și crește sănătos. Asta înseamnă că primarul Ilie Mihai nu renunță la proiectul de a construi în curtea școlilor terenuri de sport sintetice, cu iluminat nocturn și garduri de protecție, spații cu dușuri și vestiare pentru copii. El nu renunță nici la proiectl de a se construi o sală de sport, a unor parcuri și locuri de joacă pentru copii.

Privind siguranța acestora, s-au instalat semne de circulație, marcaje de treceri de pietoni. Se vor realiza stații de transport în comun și se vor amplasa și mobilierul stradal necesar. Ilie Mihai a făcut apel la consilierii PSD , PRO România să voteze aceste proiecte pentru că sunt utile comunității și nu lui personal. Încă o dată acesta a declarat că oricine se poate convinge că el nu a venit la primărie pentru a face afaceri personale, ci a face lucruri bune pentru comunitate.

După o vacanță frumoasă și plăcută, astăzi 13 septembrie cadrele didactice și conducerea primăriei Budești au prezentat elevilor și familiilor acestora semnificația începerii anului școlar, marcat de dorința cunoașterii și a acumulării de cât mai multe cunoștințe folositoare pentru viața de zi cu zi.  Momentul emoționant descoperit de elevi a fost reîntâlnirea acestora.

Elevii au fost așteptați în sala de clasă cu rechizitele necesare. Rolul școlii a fost descris de către primarul Ilie Mihai ca foarte important, de a pregăti pe tineri pentru viață. Școala curată, frumoasă a fost descrisă ca fiind înzestrată cu tot ce este necesar desfășurării unui învățământ modern, de calitate.  Rolul părinților este și el foarte important și cadrele didactice i-a asigurat că vor răspunde exigențelor formulate de către aceștia. Pentru profesori și învățători este important a se clădi un parteneriat în care copiii au de câștigat. De aceea s-a insistat pe consolidarea relației dintre școală și familie. Aceasta este necesară pentru a răspunde provocărilor grele din viața care nu este tocmai ușoară. S-a subliniat că rostul școlii este de a da șanse egale fiecărui elev pentru ca studiile înseamnă șansa uneicariere de viitor. 

Conducerea primăriei Budești  a îndemnat prin dr. Matei Ionel, viceprimarul localităților pe copii ca aceștia să învețe cu perseverență, tenacitate pentru că aici la școală sunt pregătiți pentru viață. Școala de astăzi la Budești se prezintă cu totul schimbat față de cea de acum 30 de ani. Educația este autentică și se bazează pe democrație, libertate, toleranță și respect față de oameni. Eforturile comunității de aici pentru învățîmântul modern oferit  se va reîntoarce peste ani în comunitate, iar tinerii vor confirma valorile clădite de cadrele didactice reconfirmând speranța și încrederea familiilor.

Îndemnul primarului Ilie Mihai a fost adresat părinților pentru ca în acest an să fie  alături de elevi încurajându-i pentru a fi sănătoși, puternici și răbdători către treapta de sus a performanțelor pe care le pot demonstra.