Bucureștiul a hotărât: Listele PSD + PNL la alegerile locale vor fi comune. Iată cum…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Bucureștiul a hotărât: Listele PSD + PNL la alegerile locale vor fi comune. Iată cum…

Conducerea centrală a PSD  și PNL au stabilit că acolo unde primarul este PSD obligatoriu viceprimarul va fi PNL și invers. Listele pentru Consiliul local și județean vor respecta același principiu de alocare a consilierilor.

Astfel primarul PSD Marius Dulce va fi obligat să accepte un viceprimar PNL, dacă va câștiga votul majorității. Probabil al doilea viceprimar va avea altă orientare politică. Dacă nu va câștiga va trebui să se obișnuiască cu gândul. Viceprimarii vor trebui să dorească să lucreze cu un primar de altă orientare, să accepte modul de muncă, subordonarea și proiectele lui. Nu știm cum se va putea comporta Alin Drăgulin sau Alexandru Chiriță ca viceprimar. Pentru pierzători se poate inventa funcția de administrator public, care este mai bănoasă și responsabilă ca a unui viceprimar.

Multe prietenii se vor rupe în primării unde social democrații trebuie să renunțe la funcția de viceprimar ca să își susțină primarul. Se estimează câștiguri mari dar nu se știe cum vor vota românii partidele mici A.U.R., U.S.R.

Alegerile pe liste comune vor face prietenii dar și dușmănii în același partid. Platforma program nu se știe cum va fi modelată ca să fie acceptată de toți. Nici modul de comunicare nu se știe care va fi. Multe discuții.

Privind Consiliul Județean, Vasile Iliuță nu se știe cum va lucra cu vicepreședinte PNL. Sau A.U.R. Majoritățile în Consilii vor putea fi periculoase pentru unii care vor fi aleși primari dar nu vor avea majoritatea pentru proiecte, buget, etc.